Reus se suma a la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Es necessiten 10.000 donacions per arribar als nivells òptims de reserves, que han baixat un 25% durant el Nadal
L'objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang a Catalunya durant aquests dies | Adrià Morte

 

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’ha sumat, un any més, a la Marató de donants de Sang de Catalunya. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies arreu del territori català per arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%. La campanya va començar el passat divendres 10 de gener i s’allargarà fins aquest divendres 17 entre els principals hospitals catalans.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Qualsevol reusenc o reusenca que vulgui donar sang ho podrà fer al Banc de Sang de l’Hospital ubicat a la planta baixa (color groc) el dimarts i dijous de 9.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores i el dimecres només en la franja de matí.

 

El regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha indicat que donar sang «és un acte de generositat individual que ens defineix com a societat» i ha apel·lat a tota la ciutadania a fer aquesta generosa donació. A més, ha assenyalat que no només cal fer aquest acte des d’un punt de vista individual, sinó que també cal anar-lo estenent a través de familiars i amics.

 

Imatge d'una dona donant sang a l'Hospital Sant Joan de Reus | Adrià Morte

 

«La sang s’acaba en poques setmanes i no en tenim. Cada donació de sang beneficiarà a tres persones diferents: sang, plaquetes i plasma. Per tant, animem a tothom que s’apunti i vingui», ha explicat Albert Soley, director del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

 

Soley ha comentat que especialment es necessiten donacions del grup 0, positiu i negatiu, perquè hi ha una reserva de sis dies «quan l’ideal són deu». Per acabar, ha subratllat que actualment ja s’han fet unes 3.500 donacions arreu de Catalunya i que és una xifra «una mica curta». Miquel Arias, membre de l’associació de donants del Baix Camp, ha demanat a tothom que participi i ha recordat que la comarca sempre ha estat «una zona que ha ajudat molt» i que en aquestes circumstàncies cal tornar a fer un cop de mà.

 

Des del web maratodonants.cat els donants es poden apuntar per donar sang als principals hospitals. Apuntar-se no és imprescindible, només una manera de facilitar la donació i fer un recordatori per correu electrònic el dia abans als donants.

 

La Marató de Donants de Sang de Catalunya s'allargarà fins divendres 17 de gener | Adrià Morte

 

Whatsang!, el nou servei de Whastapp del Banc de Sang

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 és el servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang. D’aquesta manera, el Banc de Sang és el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei al ciutadà a través de Whatsapp.

 

A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona pot fer consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per email o per telèfon

 

Lildami i el trap de la donació de sang

L’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova ‘banda sonora'. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll l’os.