El coronavirus també obliga a cancel·lar la Reus Viu el Vi 2020

L'organització no descarta organitzar alguns esdeveniments promocionals en funció de quina sigui la situació

Un dels actes importants que donen el tret de sortida a l'estiu a la ciutat de Reus és sens dubte la fira Reus Viu el Vi. Enguany, però, el coronavirus està fent caure com un castell de cartes tota la planificació feta i aquesta fira no ha acabat sent l'excepció. La Cambra de Comerç de Reus, d'acord amb l'Agència Reus Promoció, ha anunciat que finalment s'ha decidit suspendre la Reus Viu el Vi 2020 per la «situació d'excepcionalitat que viu el país i la necessitat de prioritzar esforços i recursos per atendre les necessitats de les empreses».

Habitualment, la fira arribava durant el primer cap de setmana de juny amb el bon temps i any rere any aplegava milers de persones a la plaça de la Llibertat. Aquesta imatge, incompatible amb la crisi sanitària en la qual estem immersos, no es repetirà el 2020. En un comunicat, la cambra reusenca ha explicat que la decisió s'ha pres «per responsabilitat atenent la dimensió de la crisi provocada per la Covid-19 i les incerteses que planen a l'hora d'organitzar un esdeveniment d'aquesta magnitud que concentra un número molt elevat de persones».

 

Alternatives per no donar la fira per perduda

Tanmateix, no està tot perdut. L'enginy aflora en els organitzadors d'esdeveniments des de fa un parell de mesos i és per això que des de l'ens no descarten dur a terme algun acte de promoció de les Denominacions d'Origen del vi durant el darrer trimestre de l'any, això sí, «en funció de com evolucioni la pandèmia». I és que els cellers s'han vist especialment afectats durant la crisi del coronavirus, fent caure les seves vendes pel tancament forçat del sector de la restauració.

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha explicat que «no tanquem la porta a organitzar un acte de promoció que es dimensionarà en funció de la situació en la que ens trobem» perquè «hem de ser àgils per articular un operatiu que pugui donar resposta a la necessitat que ja tenen, ara mateix, molts cellers, com és la d'incrementar unes vendes que s'han vist afectades per la situació».

"Envia el teu testimoni. La campanya que recull el confinament de reusencs i reusenques" "Quan comença la preinscripció a les escoles bressol de Reus? Ja hi ha data!"