Reus es desperta a ritme de Carnaval amb la rua matinal

La rua matinal ha començat des de la plaça de la Pastoreta
La rua matinal ha finalitzat davant de la biblioteca municipal | Laia Solanellas

 

La ciutat de Reus s'ha despertat avui, 3 de març, amb música, confeti i rauxa, el motiu és que pel nucli de la ciutat s'ha portat a cap la rua matinal del Carnaval 2019. Després de la rua de lluïment d'ahir, les persones més 'carnavaleres' s'han llevat amb ganes de seguir la festa i han omplert les ravals de la ciutat de disbauxa. La música i la dansa han pres els carrers duant tot el matí.

  

La rua més matinera

Com cada any, la rua matinal és la primera de la jornada de diuemnge que seguirà amb la batalla del confeti a la tarda. La rua més matinera ha començat a les 11.15 des de la plaça de la Pastoreta i iniciat camí cap al carrer de Misericòrdia. Les cares de son, els esmorzars de les carosses i les ulleres de sol eren les protagonistes d'aquesta segona rua del carnaval reusenc. I és que la plaça del Mercadal de Reus va veure com la nit del dissabte 2 de març, s'omplia de gom a gom per ballar al ritme dels millors èxits de l'Orquestra Allioli.

El nucli antic ple de confeti

La rua matinal ha continuat per la raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer de l'Amargura, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques i passeig de Sunyer. Finalment ha acabat a la plaça de davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós, on han aparcat les carosses.

Dinar de les colles carnavalesques

Mentre anaven arribant el DJ Javi LM ha posat música a un vermut electrònic mentre s'acabava de preparar les coses pel menjar de germanor. I és que al migdia, un cop finalitzada la rua matinal i fent temps perquè comenci la batalla del confeti al passeig de Mata, els membres de les carrosses es queden a dinar al pàrquing de zona blava Riudoms, davant de la biblioteca municipal de la ciutat.

"La disbauxa s'apodera de Reus en la Rua de Lluïment" "ÚLTIMA HORA: Crema un cotxe a l'avinguda de Pere el Cerimoniós de Reus"