GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una home ruixa amb aigua l'escenari per parar un concert a Reus

Es tractava d'un concert en benefici de la construcció del Lleó Petit, i la Guàrdia Urbana ja ha obert diligències contra el veí que va protagonitzar els fets
La festa es va acabar després d'aquests fets. | Cedida

 

El passat dissabte, dia 28 de juliol, es va organitzar un concert en benefici del Lleó Petit de Reus, que veurà la llum els dies previs a la Festa Major de Misericòrdia, en ple mes de setembre, i està cercant finançament. El pub La Nuit i la Discoteca l'Hangar s'havien coordinat amb la Colla de Portadors del Lleó de Reus per celebrar l'esdeveniment conjuntament, en plenes festes de Santa Anna, donant la meitat de la recaptació a la construcció de la nova figura. Josep Lluís Rius, cap de colla dels Portadors del Lleó, explica que «nosaltres no posàvem diners, però ens encarregàvem d'ajudar a la barra».

 

La previsió era allargar la festa des de les onze de la nit fins a les dues de la matinada. A més, lamenta que no es va poder portar al Lleó de Reus, un dels ídols del Seguici Festiu, però finalment «vam tenir sort de no portar-lo». I és que la nit es va complicar. Primer quan els agents de la Guàrdia Urbana van rebre diverses trucades de veïns de la zona alertant de l'elevat nivell de soroll, i finalment un veí va ruixar amb aigua amb una mànega els assistents i el DJ de la festa.

 

La Guàrdia Urbana era present quan van passar els fets. | Cedida

 

Després de les trucades dels veïns, va venir una patrulla de la Guàrdia Urbana a la festa passades les onze de la nit i va demanar que s'abaixés el volum. També volien comprovar la documentació i els permisos del concert. Tot i que en aquell moment no el tenien físicament, sí que hi havia «el compromís verbal amb l'Ajuntament. L'acte s'havia muntat en pocs dies i els permisos en paper els tindríem aquesta setmana». De fet, aquest dimarts ja han rebut els permisos en físic, ha explicat a Tarragona Digital Josep Lluís Rius.

 

«El DJ es podria haver electrocutat»

Més tard, Rius explica sorprès que va tornar un altre agent, i mentre dialogava amb aquest per tal de seguir abaixant el volum per evitar més queixes, un home va llençar aigua amb una mànega des del terrat d'un edifici. «El DJ es va espantar, i és que es podria haver electrocutat».

 

Imatge de l'altaveu mullat pel veí. | Cedida

 

La Guàrdia Urbana de Reus obre diligències

Immediatament, els agents van tractar d'identificar a l'home, però ningú va obrir la porta del pis. A més, pocs minuts després va presentar-se l'alcalde, que va demanar als organitzadors que se suspengués el concert. Aquests asseguren que van perdre fins a sis mil euros i que denunciaran els fets, així com ho ha fet el DJ, a qui se li va mullar tot l'equip. Per la seva banda, el col·lectiu El Lleó considera que ha perdut una gran oportunitat d'aconseguir bastants diners per acabar de construir el Lleó Petit, i la Guàrdia Urbana ja ha obert diligències contra el responsable de l'incident.