Ryanair cancel·la dos vols a l'Aeroport de Reus aquest juliol

Els tripulants de cabina de la companyia irlandesa ha convocat una vaga pel 25 i 26 de juliol
Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair. | Cedida

 

La vaga de la companyia irlandesa de baix cost Ryanair afectarà  l'Aeroport de Reus, el pròxim dia 26 de juliol. Dels gairebé 600 vols que hi haurà cancel·lats per als dies 25 i 26 d'aquests més, només dos vols, un de sortida i un d'arribada, afectaran l'aeroport del Baix Camp. A més, segons informacions de Ryanair, més del 90% dels passatgers afectats pels vols cancel·lats, ja han estat reubicats en altres vols.

 

La vaga de Ryanair afecta a dos vols de l'aeroport de Reus

Tot i que la vaga convocada pels tripulants de cabina de Ryanair afecti aquest pròxim dimecres i dijous de juliol, pel que fa a l'Aeroport de Reus només ho farà el dijous 26 de juliol.

 

Així doncs, la companyia de vols de baix cost irlandesa, ha cancel·lat un vol de sortida i un de tornada. Un dels vols programats que està cancel·lat és el Reus-Brussel·les Charleroi del dijous 26 de juliol. Aquest vol tenia la sortida a les 9.30 hores i l'arribada a la capital de Bèlgica a les 11.20.

 

D'altra banda, pel que fa al vol d'arribada cancel·lat a l'aeroport reusenc té com a protagonistes les mateixes ciutats. Així doncs, el vol Brussel·les Charleroi-Reus del dijous 26 de juliol també està cancel·lat. El vol tenia la sortida des de la capital belga a les 6.50 hores i l'arribada a la capital del Baix Camp a les 8.50 hores.

 

Exterior de la terminal de l'Aeroport de Reus. | TarragonaDigital.com

 

Un jutge obliga a millorar la salut laboral als policies de l'Aeroport de Reus

El Jutjat Social número 1 de Reus ha condemnat a la Direcció General de Policies (DGP) per incomplir la seva obligació de fer una avaluació dels riscos psicosocials per a la seguretat i salut dels agents destinats a l'Aeroport de Reus. Així doncs, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) va denunciar aquest fet, perquè es van provocar danys a vuit policies el juny del 2015.

 

En aquest sentit, el sindicat va denunciar que es va canviar el sistema d'organització dels torns dels treballadors, fet que va provocar un mal clima de treball. A més, el SUP apunta que «cap responsable de la DGP va posar mesures correctores per evitar que els policies que van denunciar danys en la seva salut continuessin patint els efectes perjudicials dels torns de treball».

 

El jutge del cas explica en la sentència «falta de sensibilitat del problema», fet que va arribar a qüestionar «no només la realitat dels problemes de salut dels funcionaris afectats, sinó també l'actuació dels metges que els haguessin visitat».

 

Així doncs, la demanda presentada el juliol del 2016 contra el Ministeri de l'Interior i la DGP per incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals, ha acabat amb l'obligació de fer una avaluació dels riscos psicosocials i adoptar mesures correctores necessàries per poder evitar o disminuir els riscos presents i futurs, que es puguin derivar de l'avaluació.