Imatge de diverses persones amb mascareta passejant pel centre de Reus

Salut finalment prorroga durant set dies més les mesures especials per la Covid a Reus

Malgrat que ahir el secretari de Salut Pública assegurava que veia possible aixecar les mesures, finalment no ha estat així

Ni 24 hores han passat des que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegurava que l'evolució de la pandèmia a Reus era bona i que veia factible que la setmana vinent s'aixequessin les mesures especials decretades a la ciutat per tal de frenar-la. El Departament de Salut ha comunicat a través d'una piulada a les xarxes socials que finalment aquestes mesures s'allargaran durant set dies més, de moment. Avui a Reus s'han sumat 27 contagis nous de coronavirus i una defunció, el que deixen el total acumulat des del març amb 1.359 positius i 64 morts, les mateixes que en tota la regió sanitària que les Terres de l'Ebre.

Així doncs, Reus continua sent una de les zones de Catalunya que es troba sota la lupa de Salut, i amb aquesta pròrroga ja farà un mes que la capital del Baix Camp es troba en situació especial. Aquestes mesures especials demanen que la població no surti de casa en la mesura del possible, és a dir, que només ho faci per realitzar activitats imprescindibles com la compra d'aliments o assistir al lloc de treball.

També segueixen limitades les reunions i només es permet que s'ajuntin un màxim de 10 persones tant en l'àmbit públic com el privat. El sector més afectat és el de la restauració, que haurà de continuar limitant l'aforament a un 50% a l'interior i garantint una distància d'1,5 metres entre taules; i 50% a les terrasses amb una distància de 2 metres. L'horari de tancament es manté a la 1 de la matinada i els clients només podran accedir-hi fins a les 00.00 hores. 

Els equipaments culturals i els establiments on es duguin a terme espectacles públics, esdeveniments o activitats esportives o lúdiques també es veuen limitats al 50% del seu aforament, tot just a les portes de les festes de Misericòrdia en què s'han programat diverses activitats en museus. Finalment, els actes religiosos —inclosos casaments, celebracions i cerimònies fúnebres— l'assistència es limita al 33% de l'aforament.


Comentaris