Pla general de l'exterior del centre sociosanitari Monterols de Reus, gestionat pel Grup Pere Mata, on hi ha un brot de coronavirus

Salut recomana confinar els treballadors del sociosanitari Monterols davant del brot de coronavirus

L'Institut Pere Mata ha rebut els resultats de les proves PCR del programa Orfeu

L’Institut Pere Mata de Reus ha rebut els resultats del programa Orfeu, organitzat pel Catsalut, i que té l’objectiu de fer un estudi epidemiològic mitjançant proves PCR. A les instal·lacions de l’Institut es van fer un total de 611 proves PCR, tant a pacients com a professionals. Els resultats mostren que cap pacient d’hospitalització va donar positiu en coronavirus. En el cas dels treballadors, es va detectar un fals positiu i un positiu.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Des de la direcció de l’Institut Pere Mata remarquen que aquests resultats són «molt positius» i valoren l’esforç dels professionals i el sacrifici dels pacients —que fa tres mesos que estan confinats— i les seves famílies. A banda del programa Orfeu, des de l’inici de la pandèmia s’han anat duent a terme estudis dels treballadors i pacients amb símptomes, així com els seus contactes. En total s’han realitzat, sense incloure el programa Orfeu, 1.231 PCR.

El brot del sociosanitari Monterols, controlat

Paral·lelament, el Pere Mata ha volgut esclarir la situació del centre sociosanitari Monterols on hi ha un brot de coronavirus des del passat mes d'abril. La direcció assegura que des del primer moment es van prendre mesures preventives en tots els nivells: es van fixar professionals per plantes, es van incrementar les dotacions de professionals i la neteja i es van separar circuits de cuina, entre altres mesures. El passat mes de maig el Departament de Salut va validar aquestes mesures i va fer noves recomanacions, les quals s’han anat implementant.

Malgrat això, recentment han aparegut més casos de Covid-19 entre pacients i professionals a la tercera planta del centre sociosanitari, fins a un total de 23 casos. Alguns d’ells són simptomàtics amb símptomes lleus, però la majoria són asimptomàtics. L’aparició de nous casos és deguda a que setmanalment es van repetint les proves de manera protocol·litzada, independentment dels símptomes. Els nous casos que han aparegut aquesta setmana, eren negatius l’anterior setmana.

Salut recomana confinar els treballadors

La gerència de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, tècnics de la salut pública i experts del Sistema d’Emergències Mèdiques van visitar, aquest divendres 5 de juny, les instal·lacions del sociosanitari Monterols. Els experts van revisar les mesures i van indicar a la direcció que continuessin aplicant les mesures actuals, a més d’afegir-ne dues de noves.

La primera d’aquestes dues noves mesures és tenir un equip de professionals per cada torn que donarà suport als professionals en el seguiment estricte de la col·locació dels EPIs, la seva utilització durant la jornada, la seva retirada i tots els detalls de l’operativa. El dilluns vinent s’incorporaran 12 nous professionals, infermers i auxiliars, per reforçar el centre i poder implantar aquesta figura de supervisió d’EPIs i circuits.

D’altra banda, es va recomanar que els treballadors de cada planta es confinessin per evitar la transmissió del virus a les seves famílies i a fora de les instal·lacions. De moment, encara no se sap si el centre Monterols aplicarà aquesta recomanació del Departament de Salut i confinarà els seus treballadors.