Imatge de l'exterior de la Residència Ítaca-Fortuny de Reus

Salut signa la intervenció de la residència Ítaca Fortuny de Reus

STS Gestió de Serveis Socio-sanitaris n'assumeix provisionalment la gestió | Hi ha 44 residents i 21 treballadors positius

La Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat ha signat, aquest diumenge 1 de novembre, la resolució per la qual es declara la intervenció de la residència Ítaca Fortuny de Reus per fer front a la contingència produïda a causa de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19.

En un comunicat, el Departament de Salut indica que des d'aquest diumenge, STS Gestió de Serveis Sociosanitaris SL, assumeix, provisionalment, la direcció i gestió del centre. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà STS per tal de garantir la viabilitat tècnica del centre.

El passat 22 d’octubre es va detectar un brot de Covid-19 al centre Ítaca Fortuny de Reus amb 54 dels 69 residents contagiats. Arran d’aquest brot es va fer un cribratge al personal del centre i el dia 24 d’octubre es constata que 20 dels 45 treballadors del centre eren positius segons les PCR realitzades.

A dia 30 d’octubre, a la Residència hi ha 52 residents, dels quals 44 són covid positiu i 8 tenen resultat negatiu. Pel que fa als treballadors 21 tenen resultat positius. Tot i la correcta actuació de la direcció, la manca de personal ha requerit que fos intervinguda.


Comentaris