Sandra Guaita, recolzada sobre una barana a la plaça de la Patacada de Reus

Sandra Guaita (PSC) deixa l'Ajuntament de Reus per dedicar-se plenament al Congrés

L'anunci s'ha fet per carta a la militància i es deurà fer públic durant el ple d'avui

ACTUALITZACIÓ 23.45 h

La sessió plenària d'aquest dijous ha acabat, precisament, amb el comiat de Sandra Guaita. La regidora del PSC i també diputada al Congrés ha agraït a tothom el tracte que ha rebut mentre ha sigut regidora. Ha afirmat que «continuo treballant per Reus, ara des del Congrés dels Diputats».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En clau més personal s'ha volgut acomiadar, també, afirmant que «a la política no es ve  fer amics, però he tingut la gran sort de fer-ne, dins del grup municipal i d'altres grups». Durant el seu comiat s'han anat repetint els missatges de regidors d'altres grups municipals acomiadant-se de Sandra Guaita i donant-li suport i ànims al Congrés. Una dinàmica que s'ha repetit, posteriorment i de paraula, per part de tots els portaveus municipals de Reus.

NOTÍCIA ORIGINAL 13.20 h

Sandra Guaita deixa l’acta de regidora del PSC a l'Ajuntament de Reus. Segons ha informat el partit a través d'un comunicat, Guaita es dedicarà exclusivament al Congrés dels Diputats a partir d'ara. El seu lloc al plenari reusenc l'ocuparà Tania Agudo, la següent integrant de la llista socialista.


A les darreres eleccions generals va aconseguir l'acta de diputada al Congrés i, fins ara, el seu futur en la política municipal havia quedat en dubte. A través d'una carta enviada a tota la militància, Guaita s'acomiada de les seves funcions al plenari reusenc. Unes funcions que, precisament aquesta tarda, al ple municipal convocat a les quatre, podria desenvolupar per darrera vegada.

Sandra Guaita deixa l'Ajuntament per centrar-se en el Congrés

Els procediments estipulen que, ara, Guaita lliurarà l'acta de renúncia com a regidora, que es farà efectiva el pròxim ple, i permetrà que Tania Agudo ocupi el seu lloc. La regidora sortint ha agraït a la militància dels socialistes reusencs «la confiança, el suport i l’acompanyament de tots els membres de l’agrupació des que en forma part».

Afirma que «han estat anys intensos i apassionants, on he crescut personalment, on m’he bolcat per tal d’aportar tot el meu coneixement i força per poder millorar la vida de les persones de Reus». A la carta que ha enviat destaca especialment la feina i la relació establerta dins del grup municipal que ara incorporarà Agudo, de qui Guaita destaca que és una persona «altament qualificada i que, de ben segur, ho farà molt bé».

En clau de futur, afirma, «continuem treballant per aconseguir de nou que la nostra ciutat sigui socialista. Continuem treballant perquè l’Andreu Martín sigui el proper alcalde de Reus». Precisament amb Martín hi ha compartit la seva trajectòria política local. Va arribar-hi l'any 2011, el del canvi de govern a la plaça del Mercadal i el relleu de Lluís Miquel Pérez.

Un mandat, el del 2011, que curiosament, va compartir parcialment amb Teresa Pallarès, que va acabar deixant l'acta i que, actualment, torna a ocupar-ne una per Junts per Catalunya. Tot i haver entrat al plenari fa deu anys, n'acumula vuit de trajectòria, i és que al mandat anterior (2015-2019) s'hi va incorporar arran de la renúncia de Francesc Vallès i Núria Borrell.

Durant els anys de trajectòria a l'Ajuntament, Sandra Guaita s'ha distingit, especialment els darrers anys, per haver capitanejat l'àrea sanitària del partit tant com a consellera d'administració de l'Hospital Sant Joan com, sovint, com a veu cantant en la matèria en plens i comissions. Al Congrés dels Diputats on ara dedicarà la seva trajectòria és vicepresidenta primera de la comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, portaveu adjunta del grup socialista a la de Ciència, Innovació i Universitats i vocal a la de Sanitat i Consum.