Sebastià Domènech (PP Reus): «Estem disposats a pactar amb tothom menys amb la CUP»

Domènech ha estat presentat com a cap de lista del PP a les eleccions municipals de 2019 | Dolors Compte, actual regidora popular, serà la seva número dos.
Sebastià Domènech, alcaldable per PP Reus i Alejandro Fernández, líder del PP a Catalunya | Laia Riba

 

Pocs canvis al Partit Popular reusenc de cara a les properes eleccions municipals malgrat haver obtingut el pitjor resultat de la seva història a la ciutat l'any 2015. Sebastià Domènech i Dolors Compte encapçalaran de nou la llista municipal que els populars presentaran a les eleccions del pròxim any. Així ho ha explicat Domènech aquest matí en l'acte de presentació de la seva candidatura a l'Hotel Gaudí de la ciutat, presentació que ha oficiat el President del Partit Popular de Catalunya i Secretari Provincial de Tarragona, Alejandro Fernández acompanyat del secretari general del partit a nivell català, Daniel Serrano.

Presentació de la candidatura de Sebastià Domènech a l'Hotel Gaudí de Reus | Laia Riba

 

Fernández agraeix a l'Hotel Gaudí que acollís a policies l'1-O

A l'acte de presentació, el líder de PP Catalunya, Alejandro Fernández, ha destacat el 'gran paper' de l'Hotel Gaudí per acollir als policies nacionals durant els fets de l'1 d'octubre de l'any passat. A la vegada, el líder popular ha volgut donat suport a Sebastià Domènech remarcant que «les seves característiques són el que el fan tan implicat en la societat de Reus». A més, en clau de país, ha afegit que «no hi ha conflicte entre Catalunya i Espanya, sinó entre catalans», i ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que comparegui davant del Parlament per explicar el detall de les 21 propostes que el president català ha presentat al president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez.

Possibles pactes post-electorals «amb tothom menys amb la CUP»

En relació reusenca, Sebastià Domènech ha remarcat que vol «una ciutat on tots puguem conviure». A més,  ha explicat que no descarta fer pactes electorals amb tots els grups municipals de Reus, excepte amb la CUP, ja que «hi tenim massa línies vermelles». Per tant, ha afegit que «si ens centrem en un programa de ciutat amb un pacte per treballar per la ciutat, no descartem pactes polítics amb ningú».

Sebastià Domènech i Dolors Compte del PP Reus | Miguel Cabrerizo

 

'Reus, el que importa'

Sota el lema 'Reus, el que importa' ha declarat a la presentació de la candidatura a l'Hotel Gaudí que es volen centrar  únicament «en els problemes dels veïns de Reus». També s'ha mostrat esperançat de millorar els resultats electorals de fa quatre anys,  després del desastre electoral de l'any 2015, quan els populars van passar de ser sis regidors encapçalats per Alícia Alegret i formant part de l'equip de govern municipal a només dos, amb Sebastià Domènech al capdavant i amb un discret paper a l'oposició local durant aquest darrer mandat. 

Una llista electoral 'continuista' per Reus

Malgrat això i en relació a la llista electoral que el Partit Popular presentarà a les eleccions del proper mes de maig, el candidat Sebastià Domènech ha confirmat a TarragonaDigital que «en principi compto amb Dolors Compte com a segona a la llista electoral». D'aquesta manera, si no hi ha canvis d'última hora atès que encara falten uns quants mesos per als comicis, es repetirà el tàndem electoral de 2015 als llocs de sortida dels populars reusencs.

Pel que fa a la resta de la llista, els populars de Reus hi estan treballant i, tal i com ha precisat Domènech  «intentarem que la primera meitat de la llista sigui de gent del món associatiu, professionals, coneguts i esportistes i buscant l'equilibri». Tot i així, ha acabat definint la llista com a «continuista».

Sebastià Domènech no descarta pactes polítics si es tracta de treballar per la ciutat. | Miguel Cabrerizo

 

Sense por a Ciutadans o a una possible candidatura de VOX a Reus

D'altra banda, segons Sebastià Domènech, els populars estan tranquils en relació a l'irrupció al panorama polític de formacions com Ciutadans o com VOX, que lluiten pel mateix espai electoral a la ciutat que el que fins fa alguns anys capitalitzava només el Partit Popular. En aquesta línia, Domènech ha refermat que el Partit Popular és un grup polític de centredreta liberal i constitucionalista, fet que el diferencia de Ciutadans, qui considera  «un grup amb tarannà d'esquerres».

En relació al partit polític VOX, que està treballant ja per presentar candidatura a Reus de cara a les pròximes eleccions municipals, Domènech ha manifestat que «com no tenen experiència en govern no sap ben bé com anirà suposant que entressin a formar part de l'Ajuntament de Reus».

"S'aprova la pròrroga del servei d'escombraries entre retrets dels treballadors a la CUP" "ATENCIÓ: El rei Baltasar «de veritat» de Reus serà un refugiat arribat amb l’Open Arms"