GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pilar Flamenco, nova secretària general de Podem Reus

El 100 % dels vots emesos durant les primàries li han donat suport
Xavier Domènech i Pilar Flamenco, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Pilar Flamenco és la nova secretària general de Podem Reus. Així ho ha escollit la formació en unes primàries internes que han durat des del 6 a l'11 de novembre. Diumenge mateix es van tancar les votacions i avui s'ha de fer públic el resultat final. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els 57 vots emesos han donat suport per unanimitat a Pilar Flamenco. La participació, apunten fonts del partit lila, ha estat baixa perquè el sentiment general era donar per fet que seria Flamenco l'escollida.

 

Després que es presentessin tres candidatures a les primàries i només dues superessin el mínim d'avals necessaris, s'obre, ara, el calendari preelectoral per al nucli local de Podemos. Per davant tenen l'elecció de qui ocuparà el primer lloc de la llista electoral, així com el treball col·lectiu amb el nucli local de Catalunya en Comú. Es preveu que la coalició es pugui constituir a Reus per presentar-se a les eleccions municipals sota les sigles i el nom tant de Podem com de Catalunya en Comú amb alguna fórmula similar a 'Reus en Comú Podem'.

 

Pilar Flamenco, al centre, durant un acte de Podem | Cedida

 

Membre de Podem i de Catalunya en Comú

Pilar Flamenco és membre del consell ciutadà de Podem i també del consell de Catalunya en Comú. És, de fet, l'única militància política que acredita, i és que en el seu escrit de defensa de la candidatura admetia que no havia militat mai enlloc fins que es va constituir Podem Reus. Durant la seva secretaria general vol fer «un Podem Reus madur i cohesionat» per tal que «segueixi liderant com fins ara l'espai polític del canvi i les futures coalicions amb la resta de forces en el municipi».

 

Laboralment és diplomada en Relacions Laborals i té un postgrau en Direcció i Gestió de Residències Geriàtriques. De fet, aquest ha estat el seu sector professional durant bona part de la seva carrera, on hi ha treballat des de l'àmbit de la comptabilitat i l'administració. Actualment segueix dedicant-se a aquesta feina, però des del sector de l'explotació agrícola.

 

Imatge d'arxiu del cercle de Podemos a Reus. | TarragonaDigital

 

El paper del Podem Reus de Pilar Flamenco

Pilar Flamenco té, per endavant, la tasca de posar Podem —o els Comuns, segons com s'arribi a les municipals— al mapa polític de Reus. A les darreres eleccions no es van arribar a presentar per falta d'estructura i múscul com a formació. Ara, a sis mesos de les eleccions municipals, Podem torna a aparèixer a l'escena mediàtica per buscar un lloc a l'Ajuntament de Reus.

 

Per fer-ho compten, des de l'òptica de Pilar Flamenco, amb tres pilars ideològics. Per una banda, el municipalisme. Segons explica ella mateixa, a l'Ajuntament s'hi han de fer polítiques municipals i no nacionals, i si depèn d'ella i de Podem Reus, assegura que es deixarà de traslladar el conflicte català i espanyol al plenari reusenc. Vol, també, recuperar un estat del benestar que considera que ha desaparegut i que cal fer realitat; per fer-ho, de fet, fa incís en la necessitat de fer polítiques feministes des de tots els àmbits possibles.