Polèmica a La Sedera per un operari treballant-hi

Alguns veïns alerten que una persona ha començat els treballs previs a la construcció d'un supermercat | Les tasques es limitarien a prospeccions geològiques

Aquest dimarts al matí, 4 de setembre, els veïns del passeig de Misericòrdia han alertat de la presència d'un operari treballant al solar de La Sedera. Segons aquests, estaria preparant el terreny per ser perforat i començar la construcció del polèmic supermercat Mercadona. L’Ajuntament de Reus ha confirmat a aquest mitjà que la propietària del terreny, Sòlvia, no ha demanat cap permís per dur a terme les obres i, per tant, podria tractar-se de prospeccions geològiques, una tasca que no requereix de permís municipal.

Operaris a La Sedera

A la imatge es pot observar una furgoneta de lloguer amb un operari que estaria treballant-hi. Els veïns asseguren que han parlat amb l’operari i que aquest els ha dit que està fent els treballs previs a construir els fonaments per poder desenvolupar l’estructura de l'edifici, amb una part subterrània. L'Ajuntament assegura que no tenen el permís per dur a terme les obres i que en tot cas l'única cosa que poden fer sense demanar llicència és una prospecció geològica del terreny, és a dir, l'anàlisi del terreny per saber, després d'haver enderrocat l'antiga fàbrica, de quina manera es pot aixecar una nova edificació.

Solar de La Sedera, aquesta tarda, ja sense cap operari
Solar de La Sedera, aquesta tarda, ja sense cap operari | Jordi Olària

 

Mercadona no ha donat llum verda al projecte

Consultada per TarragonaDigital, l'empresa valenciana explica que no hi ha hagut canvis respecte l'hipotètic projecte del Mercadona de La Sedera. La situació, per tant, es manté igual que des que va sortir a la llum pública. La companyia estudia instal·lar una gran superfície al solar sense que hi hagi, encara, cap projecte en ferm sobre la taula. Tant és així, que aquests anàlisis els efectuen, recorden, amb certa regularitat arreu del territori i que, per tant, la possible construcció d'un supermercat no seria imminent.

Els partits de Reus s'impliquen en La Sedera

Precisament aquest dilluns al vespre, la Plataforma de La Sedera ha convocat tots els partits amb representació al plenari municipal per debatre el futur de La Sedera. Durant aquesta assemblea, la majoria de partits van mostrar les seves reticències a l'expropiació del solar. Es tracta d'una de les línies de treball de la Plataforma, que vol que el plenari aprovi que l'Ajuntament assumeixi la titularitat del solar i, posteriorment, obri un procés participatiu entre tota la ciutadania per decidir l'ús futur que ha de tenir el terreny.

Imatge de l'assemblea de la Plataforma de La Sedera, aquest dilluns
Imatge de l'assemblea de la Plataforma de La Sedera, aquest dilluns | Jordi Olària

 

Falta de consens veïnal

El cas és que els veïns de la zona no compten amb una opinió unànime al respecte de La Sedera. La Plataforma i l'Associació de Veïns de Mas Vilanova estan en contra que Mercadona instal·li el supermercat que està estudiant ubicar al solar, propietat de Sòlvia. Entre altres motius, consideren que ja hi ha un excés de supermercats en aquesta zona de la ciutat i, a més, reclamen que s'hi ubiqui un equipament municipal i una zona verda. 

A l'altra banda s'hi troba l'Associació de Veïns del barri Monestirs. Suposa la zona compresa entre el passeig de Misericòrdia i la plaça d'Europa, i reivindiquen que si algú ha de decidir el futur del terreny és el seu barri. Es mostren favorables a la instal·lació d'un supermercat perquè, expliquen, el projecte de Mercadona no afecta agressivament la fesomia del passeig i preveu l'entrada i sortida de vehicles des de la plaça dels Llapissos.


Comentaris