NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
El cicle Biblioteques amb DO d'aquest dilluns 13 de juliol

Les biblioteques de Reus tornen a realitzar el servei de préstec

Els llibres retornats passaran una quarantena de 48 hores

S'amplien els serveis de les biblioteques de Reus. Els usuaris podran,a partir d'aquest dimecres, accedir al fons per a la tria de llibres, pel·lícules i cd directament, per efectuar el posterior préstec. Aquell material que finalment no s'agafi es dipositarà en unes caixes per a una quarantena de 48 hores.

Aquesta mesura, que segueix al document elaborat conjuntament pel sistema de Lectura Pública de Catalunya i validat pel PROCICAT, servirà per garantir unes correctes normes d'ús i evitar riscos de contagi.

Les activitats que ja havien entrat en funcionament, com la reserva de taules per a la consulta i estudi i la reserva d’ordinadors, seguiran funcionant de la mateixa manera, mitjançant el sistema de cita prèvia, per tal d'evitar aglomeracions i mantenir el distanciament. Les reserves es poden efectuar a través de la pàgina web de les biblioteques de Reus.

Una de les peculiaritats amb què compta la Biblioteca Central Xavier Amorós és que s'han habilitat dos circuits diferents d'accés a l'edifici, un d'entrada i un de sortida, que es farà per la sala d'audiovisuals. Pel que fa a la sala infantil i la sala de col·lecció local, obriran de dilluns a dimecres a la tarda, i el dijous al matí.

Tot i això, encara romandrà tancat el servei de lectura de la premsa diària i revistes, així com el 'Formiguer', l’espai de nadons de la sala infantil. Pel que fa a la Biblioteca Pere Anguera, es prestaran els mateixos serveis.

Les novetats de les activitats d'estiu

Fa unes setmanes, les biblioteques de Reus van presentar la seva programació d'estiu. Amb tota aquesta cartellera, també s'incorporen algunes novetats, com el Joc de lectura de l’estiu de la sala infantil, que es realitza a través d’una plataforma virtual al web;

El cicle Biblioteques amb DO realitzarà només dues sessions amb un aforament reduït i, finalment, el cicle Chillout amb els nostres músics es realitzarà a l’agost a la Biblioteca Central i no a la Pere Anguera per millorar el distanciament del públic. 

Per altra banda, s’ha creat una nova activitat sota el nom de 'Passos de literatura', una proposta que ens convida a descobrir vida i obra dels autors i autores que tenen un nom als carrers de Reus, passejant pels mateixos carrers. La primera caminada sortirà de la Biblioteca Pere Anguera i tindrà lloc el pròxim 23 de juliol.

Una vegada més per potenciar i incentivar la lectura, es faran lectures d'alguns dels autors més prolífics de la literatura catalana.  Es llegirà l’obra de Mercè Rodoreda, Jaume Vidal i Alcover, M. Aurèlia Capmany i Gab riel Ferrater, acompanyats per Núria Monné, que ha fet la tria de textos.

També s’han mantingut les activitats organitzades en el context del programa Planet Reus del Casal de Joves, 'Escriure a quatre mans' i 'Apocalipsi climàtic', L'Ajuntament de Reus ha recordat que encara hi ha entrades per a les dues activitats.

Sessió de contes i Fem Memòria, les activitats d'aquesta setmana

Per aquesta setmana, també hi haurà la sessió de contes a càrrec de Josepa Garcia del grup MARC i que es publicarà a les xarxes socials avui dimecres 15 de juliol, a dos quarts de sis de la tarda.

El programa Fem Memòria també celebrarà la seva sessió presencial demà 16 de juliol a les set de la tarda. Es tracta d'una proposta que es va iniciar amb el confinament a través de les xarxes en col·laboració de Gent Gran de l’Ajuntament de Reus.


Comentaris

envia el comentari