NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Amb el programa Reempresa, durant el 2018 a Reus s'han assolit deu casos d'èxit que han comportat el manteniment d'una vintena de llocs de feina

El servei 'Reempresa' de REDESSA evita el tancament de 43 empreses

REDESSA i CECOT han renovat el conveni de col·laboració amb l'objectiu d'evitar el tancament d'empreses

REDESSA i la patronal CECOT han tornat a firmar el conveni de col·laboració per mantenir el treball conjunt en el sector empresarial. Aquestes dues societats han ajudat petits empresaris i empreses, tant de Reus com del territori, a prevenir que tanquessin. Ho han fet mitjançant el punt d'atenció de 'Reempresa', on s'ha evitat que 43 empreses tanquessin.

Consolidar el model empresarial al territori

L'objectiu d'aquestes dues entitats és consolidar al territori el model de petita empresa per «assegurar la transmissió de negocis viables al municipi a través del Centre de Reempresa de Catalunya». També volen impulsar les empreses en via de creixement per evitar que aquests negocis econòmicament viables taquin.

43 empreses no han tancat pel servei 'Reempresa'

A les instal·lacions de REDESSA a Reus, l'any 2014 es va habilitar un punt d'atenció de 'Reempresa'. Fins al dia d'avui, el punt d'atenció ha evitat el tancament de 43 negocis del territori. Això ha suposat una inversió induïda de més de 2 milions d'euros i el manteniment de més de 100 llocs de treball.

L'entrada principal de Redessa 1, al camí de Valls de Reus | Àngel Ullate

 

El servei de 'Reempresa' s'ha consolidat a Reus i s'emmarca dins del Centre de Reempresa de Catalunya, el qual organitzarà diverses sessions i activitats informatives amb l'objectiu d'acostar aquest servei al territori.

Mantenir els negocis a Reus i voltants

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, comenta que «Reempresa s'ha consolidat en el catàleg de serveis de REDESSA», afegeix que «amb la renovació del conveni, renovem també el compromís de seguir treballant per mantenir els negocis i els llocs de treball de la ciutat».

L'acord renovat entre ambdues entitats significa sumar esforços. Per aquest motiu tant CECOT com REDESSA consideren que és molt important promocionar, fomentar i facilitar la 'reempresa'. Un sistema que permet a aquelles petites empreses posicionar-se en el mercat empresarial del territori.

A la primera planta de Redessa 1 s'hi han ubicat espais per a trobades informals | Àngel Ullate

 

Afavorir la continuïtat i el creixement de negocis

Per tant, un concepte molt rellevant per les empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. Amb el punt d'assessorament a Reus es vol aconsellar tant a empresaris que volen vendre el negoci, com aquelles persones reprenedores que volen comprar una empresa per donar-li continuïtat.