Sala control Guàrdia Urbana Reus

Set noves zones de Reus estaran sota la vigilància de les càmeres

La Guàrdia Urbana de Reus rep la informació de les càmeres al centre de Telecomunicacions

L'Ajuntament de Reus amb l'objectiu d'incrementar la seguretat a la ciutat,  ha engegat un nou Pla de Videovigilància de Reus  que començarà a veure la llum en dos mesos. Després d'instal·lar diverses càmeres de videovigilància al barri Sant Josep Obrer, ara aquest pla s'amplia a set zones més de la ciutat. Un servei que estarà connectat directament amb la Guàrdia Urbana de Reus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

Set zones de Reus sota les càmeres

Després que l'any 2017 al barri de Sant Josep Obrer instal·lessin diverses càmeres de vigilància, ara des del consistori han decidit  ampliar aquest servei fins a set zones  de la ciutat. Amb l'objectiu d'incrementar la sensació de seguretat i evitar els actes incívics i delictius, la ciutadania reusenca estarà sota els ulls de les càmeres de videovigilància les 24 hores. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, han presentat aquest dimarts el Pla de Videovigilància de Reus.

Zones amb aglomeracions de persones

Carles Pellicer ha explicat que «hi ha zones amb molta concentració de persones que requereixen una atenció especial». Ha detallat que en funció dels informes de la Guàrdia Urbana de Reus i amb les peticions de la ciutadania, s'ha determinat que hi ha set zones de la ciutat que necessiten especial atenció  donat els conflictes que s'hi produeixen. Tanmateix, el batlle ha afegit que «no podem posar càmeres a tot arreu, només allà on es requereixen».

Sala control Guàrdia Urbana Reus
L'objectiu amb les càmeres és incrementar la sensació de seguretat i evitar els actes incívics i delictius | Jordi Olària Gras

 

Les set zones que estaran sota la vigilància de les càmeres a Reus són; el passatge de la Mare de Déu de la Macarena, el carrer de la Sardana i la plaça del Comte de Reus, la plaça de Teresa Miquel i Pàmies, la plaça de la Cultura de la Pau, la plaça d'Anton Borrell, la pista esportiva del carrer Llorenç Milans del Bosh i al carrer de Jesús i carrer del Vent. En aquestes dues darreres localitzacions, de fet, veïns i botiguers havien reclamat la instal·lació de càmeres de videovigilància.

Abans de l'estiu podrien estar totes instal·lades

Les primeres càmeres veuran la llum en un període de dos mesos, mentre que les altres des del consistori afirmen que «estaran instal·lades l'any 2019,  esperem que abans de l'estiu», detallava l'alcalde de Reus. La instal·lació de les càmeres ha de passar diversos controls i permisos de tramitació, els quals la majoria ja es troben en fase de ser autoritzats per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya.

Càmeres vigilància Mas Abelló Reus
Les càmeres de videovigilància de Mas Abelló es reben a la sala de control de la Guàrdia Urbana | Jordi Olària Gras

 

Les set zones que estaran sota vigilància constant,  s'afegeixen a les ja existents de la plaça del Mercadal, la plaça de Prim, el carrer Monterols, la plaça de la Llibertat i al carrer de Proser de Bofarull, a més de la que se situa al barri Sant Josep Obrer on precisament en aquesta zona es reforçarà la vigilància. Tanmateix hi ha dos dispositius de càmeres de trànsit a l'avinguda de l'Onze de Setembre.