ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Una setmana per a l'inici de les obres al carrer Roger de Llúria de Reus

L'obra, pressupostada amb prop de 200.000 euros, està previst que finalitzi en un termini de quatre mesos
L'Ajuntament de Reus ha anunciat la data d'inici de la segona fase de les obres de remodelació del carrer de Roger de Llúria. | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de Reus ha anunciat la data d'inici de la segona fase de les obres de remodelació del carrer de Roger de Llúria, situat al barri de Sol i Vista, des del tram d'inici fins a l'encreuament amb el carrer Josep Iglésies i Fort dins el Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada. Serà aquest pròxim dimecres, dia 17 de juliol, i serà la segona actuació que s'hi ha fet.

 

L'execució de la primera obra, la més important, que compta amb una partida pressupostària de 600.000 euros, està servint per posar al dia el barri i alguns carrers, entre ells l'altre tram del carrer Roger de Llúria. Va ser completada el desembre de l'any passat, malgrat que l'empresa contractada per l'Ajuntament encara no hi ha acabat els treballs. L'obra s'executa en el marc del Pla de Barris, el qual encara està en marxa gràcies a la pròrroga fins al 31 de desembre de 2019 dels projectes beneficiats per la convocatòria de 2009 anunciada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

La fi de les obres, prevista per d'aquí a quatre mesos

El pressupost d'aquesta segona obra és de gairebé 200.000 euros, 196.889,41, concretament. Aquesta quantitat permetrà remodelar el carrer Roger de Llúria en un termini previst de quatre mesos, mantenint el sentit de la circulació existent amb dos sentits, al tram des de la carretera d'Alcolea fins al carrer Josep Iglésies i Fort, i preveu direcció en un únic sentit a la resta del carrer, a més d'obres de millora en els sistemes de sanejament, enllumenat i jardineria.

 

La primera actuació va posar al dia el barri de Sol i Vista. | Laia Riba

 

La projecció del nou carrer amplia les voreres, seguint els criteris del Pla de mobilitat urbana de Reus, i dota el carrer de les mateixes característiques que els carrers recentment remodelats, amb vorades de granit, paviment de voreres panot/terratzo i paviment asfàltic. Les seccions s'han dissenyat amb l'objectiu de donar una major comoditat als vianants i, sobretot, a les persones amb mobilitat reduïda que tenen necessitats diferents, i és per això que se'ls ha augmentat l'amplada.