La Prioral de Sant Pere a Reus celebra el Dijous Sant en ple confinament

Suspenen la Setmana Santa de Reus i s'adaptarà a les mesures de la Covid-19

L'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus ho ha confirmat en un comunicat

Reus  viurà per segon any consecutiu una Setmana Santa condicionada per la Covid-19. Després de la decisió de la Reial Congregació de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist de Reus de suspendre la Solemne Processó del Sant Enterrament de Reus, l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus ha decidit, de manera unànime, suspendre totes les activitats al carrer durant aquesta Quaresma i Setmana Santa.

La situació de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 n'és el principal motiu de la suspensió dels actes, tot i que les entitats faran aquells actes que es puguin adaptar a les mesures implantades per les autoritats sanitàries. La difusió d'aquests actes es faran a través de les xarxes socials de cada una de les entitats, a més dels de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa. En aquest sentit, hi ha la intenció de potenciar les xarxes socials i els elements digitals, però l'evolució de la programació i els actes previstos, vindran marcats per l'evolució de les mesures sanitàries que es prenen i que poden ser canviats, asseguren des de l'agrupació.  D'altra banda, es vol evitar la difusió a través del paper.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En el comunicat, a més, expliquen que totes les Congregacions, Arxiconfraries, Confraries  i Germandats  de Reus «treballen per adaptar les seves activitats i actes tradicionals a les mesures establertes des del Procicat». Un dels objectius principals des de l'Agrupació és no perdre l'essència que caracteritza la Setmana Santa de Reus, tot i no poder viure les celebracions religioses a peu de carrer. 

Hi haurà Pregó i Les Tres Gràcies

La Solemne Processó del Sant Enterrament de Reus, el gran acte de la Setmana Santa, la Junta de la congregació buscarà «la fórmula» per poder fer el màxim d'actes possibles aquests dies. En aquest sentit, es vol organitzar el Pregó  de la Setmana Santa de Reus i la processó de Les Tres Gràcies, la qual és Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya.