Imatge d'unes canonades d'Aigües de Reus

Aigües de Reus realitzarà sis actuacions en diversos carrers de la ciutat per renovar la xarxa d'abastament

Les actuacions tindran un import total de 277.239 euros | El projecte s'emmarca dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

Aigües de Reus inicia els treballs de  renovació de la xarxa d'aigua mitjançant  sis intervencions en diversos barris de la ciutat. L'empresa municipal ha engegat la intervenció, que s'allargarà fins a principis del 2021, mitjançant un paquet d'inversions que han de contribuir a la millora d'aquest servei i la reactivació econòmica.

Els treballs, que  s'inicien aquesta mateixa setmana, seran els següents: reparació de la xarxa d’abastament del carrer Penedès; connexió de la mina Monterols sota la carretera de Castellvell; millora de les xarxes de sanejament i abastament al passatge de l’Oliver, i reparació de la xarxa de sanejament als carrers Àngel Guimerà (entre Campoamor i Zorrilla),  Joan Maragall i passatge Mont-roig del Camp  (entre carrers Alcalde Pascual i Mare de Déu del Pilar).

En la majoria dels casos, el motiu principal de la intervenció és la millora del  comportament hidràulic de la xarxa, ja que en aquests carrers les  canonades són de  diàmetres  inferiors i materials obsolets, afectant la seva rendibilitat.

Per aquests treballs, es destinarà un import total de 277.239 euros, que es repartiran entre els diferents carrers on s'efectuïn les obres. Al carrer Penedès s'hi destinaran 44.833 euros; al carrer Joan Maragall 43.848 euros; Àngel Guimerà 44.976 euros; passatge de Mont-Roig del Camp, 47.241 euros; mina de Monterols amb carretera de Castellvell 48.072 euros i el passatge de l’Oliver amb 48.269 euros.

Els treballs es finançaran  íntegrament  a través d'Aigües de Reus, sense suposar cap cost per als veïns dels carrers afectats.

Més actuacions de cara a finals d'any

A banda d'aquestes  actuacions, l'empresa municipal d'aigües ha previst uns altres, que també es preveu que comencin a finals  d'aquest any o a principis del 2021.

Es faran treballs al  al carrer Joan Alcover, al carrer del Condesito, a l’avinguda de Bellisens, l’avinguda Dr. Vilaseca, l’avinguda de Sant Bernat Calbó, i dels carrers Astorga, Llevant, Lleó XIII, Narcís Oller, Pi i Margall i Antoni Aulestià Pijoan.

Aquestes intervencions estan vinculades també a la  renovació  i reparació de la xarxa d'abastament i sanejament, i que s'emmarquen dins els  Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que preveu «la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana».

L'Ajuntament de Reus ha aclarit també que tots els treballs s'efectuaran tenint en compte tots els protocols  i mesures de seguretat que amrca l'emergència sanitària. Cada actuació compta amb un informe d'avaluació de riscos i un informe preceptiu que preveuen mesures particulars per a cada cas.