Situació crítica a la direcció dels Xiquets de Reus

El 12 de març es realitzarà la tercera assemblea extraordinària per escollir candidatura
Els socis dels Xiquets de Reus en la segona assemblea  | Cedida

 

La Colla Castellera dels Xiquets de Reus viu una situació crítica. El pròxim dimarts 12 de març realitzaran la seva tercera assemblea per escollir una junta tècnica i directiva, un cop finalitzats els mandats de Lluís Pallejà, com a president i Toni Rull, com a cap de colla. Després que a les dues assemblees realitzades amb els socis de l'entitat no sortís cap candidatura per dirigir la colla castellera de la capital del Baix Camp, ara es preparen per afrontar la tercera assemblea extraordinària.

Un grup de castellers treballa per una candidatura

La pròxima cita dels Xiquets de Reus serà el pròxim 12 de març, on s'espera que es presenti alguna candidatura. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, hi ha un grup de castellers que està treballant per formar una candidatura, encara que no asseguren que aquesta sigui definitiva.

El president dels Xiquets de Reus, Lluís Palleja, i el cap de colla, Toni Rull | Cedida

 

La primera assemblea es va celebrar el passat vuit de febrer, que com es fa anualment s'havien d'aprovar els pressupostos, la gestió de l'òrgan de govern i els comptes anuals. Enguany, també s'havia d'escollir les persones que estarien a la direcció de la colla.

Per tant, s'havia d'escollir una nova junta directiva i una tècnica, aquesta darrera compostada pel cap de colla i el seu equip. En la primera assemblea que es va celebrar no va sortir cap candidatura, i per tant es va ordenar celebrar una altra reunió el 22 de febrer. 

Tres assemblees en un mes

En la segona reunió que es va celebrar, per segona vegada, no va sortir cap candidatura. Ara els Xiquets de Reus es troben en una situació límit, ja que segons detallen els estatuts de la colla castellera, els quals ha tingut accés TarragonaDigital, «en el cas que no surti elegida cap candidatura, l'Assemblea nomenarà una Junta Gestora que només podrà desenvolupar aquelles facultats que siguin essencials per garantir el funcionament de la Colla».

D'altra banda, també específica que s'hauria de convocar, en el termini màxim de dos mesos, una Assemblea General Extraordinària per escollir la Junta Directiva. Per tant, si en la tercera assemblea no surt cap candidatura, es nomenarà una junta gestora fins que es presenti una nova candidatura per la gestió de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus.

"Es presenta la nova junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus" "REPORTATGE: La biblioteca Pere Anguera, centre de referència literària al sud de Reus"