GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Alerta veïnal per un solar municipal abandonat al centre de Reus

L'Ajuntament tancarà el solar per evitar riscos | Un veí de la zona ha penjat un vídeo on es veu canalla jugant en un espai amb brutícia i deixalles
L'edifici ensorrat de la plaça de Martí Napolità | Jordi Olària Gras

 

Els veïns de la plaça de Martí Napolità de Reus reclamen que es posin mesures respecte al solar que hi va deixar un dels edificis que hi havia. L'immoble es va ensorrar i en va quedar una part de façana d'uns dos metres d'alçada i una porta que, com que està trencada, no impedeix que s'hi entri. Alguns dels veïns han penjat a les xarxes socials, aquest cap de setmana, vídeos de canalla jugant-hi i alertant del perill que corren a causa de les deixalles i la brutícia que hi ha a l'interior.

 

L'interior del solar està ple de brutícia i deixalles | Jordi Olària Gras

 

Deixalles i brutícia a un solar de la plaça de Martí Napolità

L'interior del solar és de petites dimensions, però acumula brutícia i deixalles, des de llaunes fins a ampolles de plàstic i de vidre. Aquests dies s'han penjat, a Facebook, diverses fotos i un vídeo on es veu canalla jugant a la zona i entrant al solar. Amb una de les ampolles de dins de l'espai abandonat juguen a penjar-la sobre la façana, entrant a recuperar l'ampolla si els cau dins.

 

Al fons a la dreta, la plaça de Martí Napolità | Jordi Olària Gras

 

L'Ajuntament tancarà el solar, que és municipal

El cas és que l'espai fa temps que està en aquesta situació segons denuncien alguns dels veïns. Algunes de les persones de la zona, de fet, asseguren que ha arribat a servir de punt de consum de drogues. En situacions com aquesta, el procediment estableix que l'Ajuntament de Reus requereixi a la propietat del solar que se'n faci càrrec, és a dir, que el netegi i el tanqui.

 

No és el cas d'aquest solar; segons fonts municipals han confirmat a TarragonaDigital, el terreny és de titularitat municipal, és a dir, que el propietari és l'Ajuntament. Les mateixes fonts asseguren que ja s'ha fet la sol·licitud a les Brigades Municipals de Reus perquè hi actuïn. Pròximament, per tant, els operaris municipals procediran a netejar i tancar l'espai.

 

A l'esquerra, el solar del carrer de Martí Napolità tancat | Jordi Olària Gras

 

Segon solar abandonat en pocs metres

No és l'únic solar abandonat de la zona. Al costat mateix, al carrer de Martí Napolità hi ha un altre solar en desús. Just al costat del Casal Despertaferro hi ha un terreny on s'havia d'aixecar un immoble. Aquest projecte immobiliari, però, no va tirar endavant. En aquest cas sí que està tancat amb una planxa metàl·lica per evitar que ningú pugui accedir-hi.

 

Imatge de l'interior del solar del carrer de Martí Napolità | Jordi Olària Gras