Es confirma que SoldeNit no podrà sortir al Carnaval de Reus

Suposa un revés important per a més de 150 persones que, ara, descobreixen que no podran gaudir de la festa amb la carrossa que tenien aparaulada

El Sol de Nit no podrà sortir al Carnaval de Reus 2019, tal com va avançar dilluns TarragonaDigital. Aquest fet, que ha estat confirmat de manera oficial avui dimarts, 19 de febrer, suposa que més de 150 persones es quedin sense carrossa quan falta poc més d'una setmana per Carnaval. Els principals damnificats, juntament amb aquest grup de gent, és Sol de Nit, el local d'oci nocturn que gestionava les inscripcions a la carrossa. Malgrat haver signat un contracte amb la colla propietària del vehicle, l'entitat va decidir, sense comunicar-ho a l'empresa, que no sortiria al Carnaval de Reus.

Un contracte i un error

Cal recordar que la colla Amics del Carnaval d’Horts de Simó, que no tenia prou massa social per sortir a la rua, va signar un contracte amb el Sol de Nit amb el qual l'empresa d'oci nocturn pagava entre 1.500 i 2.000 euros —750 dels quals es van fer efectius el mes de novembre, quan es va signar el contracte— a l'entitat a canvi que l’associació s'ocupés de la carrossa i de la burocràcia, i el local del Raval de Robuster reunia la gent i hi posava el personal, la decoració, la música, el menjar i el beure.

Tot i aquest acord, els Amics del Carnaval d’Horts de Miró van comunicar a la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC) que, enguany, no sortirien, fet que els deixava efectivament fora del Carnaval. Segons els responsables de l'entitat van explicar a aquest mitjà, no havien rebut cap comunicació per part del Sol de Nit pel que fa a persones inscrites i personal, i van donar per entès que s'havien fet enrere.

Imatge del Carnaval de Reus 2018 | Gerard Martí

 

El detall, no menor, no va ser explicat als responsables del Sol de Nit, que van seguir sumant persones a la carrossa i cobrant la corresponent paga i senyal de 40 euros. Aquesta setmana han descobert que no estaven inscrits al Carnaval de Reus. Segons els estatuts de la FRAC, només hi poden participar colles que són sòcies, motiu pel qual el Sol de Nit havia arribat a aquest acord amb l'Associació Amics del Carnaval d'Horts de Simó.

L’assemblea de l’organisme, que s’ha celebrat avui dimarts, ha informat les colles de la situació, i ha recordat que ara fa dos anys ja hi va haver una colla que no va poder participar en el Carnaval per no presentar la documentació dins els terminis establerts. Els representants de les colles ho han assumit sense objeccions; alguns dels integrants de la FRAC fan incís en les dificultats que ha suposat establir la regulació del Carnaval de Reus per justificar la resolució final, així com la claredat d'aquesta normativa.

Discoteca SoldeNit
La propietat està en negociacions de traspassar el local i el futur de la sala està obert | SoldeNit

 

Sol de Nit fa pública la mala notícia

Els responsables del Sol de Nit han explicat la mala notícia a les seves xarxes socials i lamenten la no participació de la seva carrossa al Carnaval de Reus. «Per la mala gestió de l’Associació d’Amics del Carnaval Horts de Simó, a la qual pertanyia la Carrossa SoldeNit, aquest any ens serà impossible sortir a la rua de Reus»; i han afegit que «SoldeNit ha dipositat tots els esforços fins a l’últim moment per tal de resoldre la situació».