Les roses no floriran, enguany, al Centre de Lectura

La junta de l'entitat ha hagut de prendre la decisió a causa de la situació actual i la impossibilitat d'ajornar l'activitat

Nova iniciativa cultural estroncada pel coronavirus. El Centre de Lectura s'ha vist obligat a suspendre la 73a edició del Concurs Exposició Nacional de Roses, un esdeveniment dels més concorreguts del calendari anual de l'entitat reusenca. Segons informa a través d'un comunicat, «no es tornarà a convocar fins al 2021».

 

El Concurs Exposició Nacional de Roses converteix el Teatre Bartrina en un roser. Hi participen aficionats a aquestes plantes i cultivadors amateurs, entre els quals el jurat acaba escollint les millors roses o les més perfumades entre altres categories. A més, en paral·lel, fa 34 anys que també es convoca el Concurs de Composicions Florals de Roses.

 

Sense Concurs Exposició de Roses 2020

Organitzar pel mateix Centre de Lectura, vol servir per promoure l'art de l'ornamentació floral i divulgar els seus aspectes ecològics i culturals. Enguany, doncs, no es podrà celebrar cap dels dos concursos a causa de la situació actual, marcada per mesures com el confinament per combatre l'expansió de la Covid-19.

 

La junta del Centre lamenta la situació, i recorda que «la del Centre de Lectura és l’exposició de roses degana al país». L'entitat recorda, també, que «és un dels actes més destacats, en participació i nombre de visitants, del calendari anual d’activitats de l’entitat». Cada any, la platea del Teatre Bartrina canvia les butaques per taules plenes de roses.

 

Enguany, però, ni el color ni el perfum de les roses escenificaran la primavera a l'ateneu reusenc com sol ser habitual. Precisament per tractar-se d'un concurs exposició de roses, ajornar-ho tampoc era possible, motiu pel qual, com que no es podia celebrar a principis de maig com sol ser habitual, s'ha hagut de suspendre l'edició d'aquest 2020.