Reus suspèn el ple municipal arran de la inhabilitació del president Torra

La decisió s'ha anunciat a la junta de portaveus prèvia a la sessió plenària
El ple de Reus, previst encara telemàticament, s'ha suspès | Laia Solanellas

L'Ajuntament de Reus ha suspès el ple municipal convocat per aquesta tarda arran de la inhabilitació del president Quim Torra. La sentència del Tribunal Suprem s'ha conegut aquest matí i aquesta és la primera reacció institucional a la capital del Baix Camp. La sessió plenària, convocada per les quatre de la tarda d'aquest dilluns, s'haurà de tornar a convocar.

L'anunci oficial ha arribat a dos quarts de cinc de la tarda a través d'una breu nota que exposa que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, «després de consultar als portaveus dels Grups Municipals, ha suspès la sessió del Ple de l'Ajuntament prevista per aquest dilluns, 28 de setembre».

S'hi confirma també el motiu: «la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitar Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya». Pel que fa a la pròxima convocatòria, encara no s'ha concretat. Segons membres de la Junta de Portaveus han explicat a aquest mitjà, l'alcalde ha comunicat als grups que havia meditat la decisió i considera que és el que calia fer com a consistori.

Una decisió que, si bé no s'ha votat, sí que ha rebut el suport de la CUP, que aquesta tarda havia fet pública la seva petició de suspendre la sessió per poder assistir a la mobilització convocada tant per l'ANC com pel CDR de Reus, aquest vespre a les vuit a la plaça del Mercadal.

Pel que fa al PSC, Andreu Martín considera que, sense entrar en el fons de la qüestió, respecten la decisió si, des del punt de vista institucional, és el que s'ha cregut oportú. Demanen, això sí, que quan es torni a convocar s'asseguri que podran assistir-hi tots els regidors perquè les propostes i mocions es puguin debatre i votar amb plenes garanties.

L'aprovació de la nova piscina coberta, ajornada

El plenari municipal havia de debatre, entre les qüestions més mediàtiques, el pla de viabilitat del nou complex esportiu, que comptarà amb noves piscines cobertes. La proposta, presentada pel govern local la setmana passada, rebaixa les expectatives anunciades inicialment.

En aquest cas concret, tant el PSC com la CUP s'hi havien mostrat contraris. En el cas dels socialistes, perquè «no és la piscina que els reusencs i reusenques esperen del seu Ajuntament». Critiquen que no tingui les dimensions necessàries per practicar natació de competició, que la gestió final sigui privada i que els preus, encara que els limiti el consistori, no estan previstos per a tots els públics.

Pel que fa a la CUP, aposten per descartar el projecte i destinar els esforços i diners municipals al rescat del Club Natació Reus Ploms. Una mesura que, expliquen, permetria salvar l'entitat, que es troba en una situació econòmicament delicada, oferiria a l'Ajuntament unes instal·lacions on desenvolupar-hi projectes esportius i de lleure i no la vincularia necessàriament a la gestió privada.

"Agenda: Juliana Canet i Roger Carandell a Reus pels 10 anys del Casal de Joves!" "Revolució al comerç de Reus: Volen canviar l'horari d'obertura de les botigues"