Primera processó suspesa pel coronavirus a la Setmana Santa de Reus

L'efecte del coronavirus ha arribat a la Setmana Santa de Reus. No s'ha suspès de manera íntegra, almenys per ara, però sí que s'ha anunciat que no se celebrarà la processó del Prendiment, prevista per Dimecres Sant. Les confraries organitzadores han emès un comunicat anunciant la decisió, que han pres, diuen, «a contracor», però «per donar compliment als protocols i mesures preventives per tal de pal·liar el contagi del coronavirus».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

En un breu comunicat, les confraries de Sant Pere Apòstol, dels Sants Just i Pastor i del Jesús de l'Amargura de Reus informen que no se celebrarà la processó del Prendiment de Reus. Estava prevista, com cada any, per Dimecres Sant, enguany, 8 d'abril. Precisament per aquest 2020 s'havien preparat canvis importants en aquesta processó.

 

Imatge d'arxiu de la processó del Prendiment a Reus | Miguel Cabrerizo

 

La processó del Prendiment arribava amb novetats

El cant de saetas, un dels seus elements característics, s'havia traslladat al balcó principal de la Casa Navàs després que l'any passat se celebrés a les Peixateries Velles. També s'havia canviat el recorregut, que havia de començar a l'església de la Puríssima Sang, agafar el raval del Pallol i el de Santa Anna, baixar pel carrer de Monterols fins a la plaça del Mercadal, aturada inclosa per al cant de saetas, i continuar pel carrer Major fins al Fossar Vell per enfilar el raval de Robuster i el carrer de Misericòrdia per acabar finalment a l'església de Sant Francesc d'Assís.

 

Mentre la resta d'actes de la Setmana Santa reusenca es mantenen programats, segons ha confirmat aquest mitjà avui dimecres, aquestes tres confraries han optat per prendre la decisió de suspendre-la «seguint les indicacions adoptades per les autoritats sanitàries, civils i eclesiàstiques del nostre país». No és l'únic lloc on s'ha pres una decisió com aquesta, i són força els municipis que ja han anunciat que suspenen les processons de Setmana Santa.

 

La suspensió d'alguna o de totes les processons ja s'ha anunciat a diversos municipis de la regió de Tarragona. Un exemple és el Vendrell, on s'ha suspès la processó de Diumenge de Rams, o la ciutat de Tarragona, que ha decidit suspendre íntegrament els actes de Setmana Santa.

Més notícies de la categoria Reus