Grup electrògen instal·lat al barri Fortuny de Reus

El barri Fortuny de Reus passa quinze hores sense llum

L'avaria a la xarxa de subministrament elèctric afecta 90 abonats del barri | El passeig Prim també es va quedar sense llum ahir

El barri Fortuny  de  Reus es queda sense  llum durant  15 hores. Aquest cap de setmana s'ha produït una  avaria a la xarxa de subministrament elèctric que va afectar diverses zones del barri, concretament a la  plaça Gabriel Ferrater, l'avinguda de Salou, la glorieta de Galícia i la glorieta de Ramir Ortega.

Segons ha detallat la mateixa Endesa, una avaria al cablejat  subterrani hauria provocat el tall, pel que la companyia va instal·lar tres  grups electrògens en diferents zones per garantir uns serveis mínims, fins que se solucioni la incidència. Es tracta d'una situació delicada, explica Endesa, donada la situació meteorològica d'aquests dies.

El total d'afectats seria, segons la mateixa companyia, de 90 clients, d'un total de 15 escales diferents.

La llum no va tornar fins a la matinada

Els veïns del  barri Fortuny van quedar-se sense llum el passat dissabte  dia 9, pels volts de dos quarts de 12 del migdia, i el servei no va tornar a quedar restablert, mitjançant els grups electrògens, fins al diumenge 10 de gener  a les quatre de la matinada. Tot i això, els grups es van anar instal·lant de manera progressiva i algunes persones van recuperar la llum abans.

Avaria de llum al barri Fortuny de Reus
El tall hauria estat provocat per una avaria al cablejat subterrani | Ivan Compte
 

Endesa ha informat que l'avaria es repararà en els pròxims dies i dependrà del temps, que permetrà als operaris treballar més àgilment. Fins llavors, l'energia se seguirà subministrant mitjançant els grups electrògens.

Per altra banda, el  passeig Prim també va patir les conseqüències del  temporal Filomena i 65 abonats de la companyia Endesa no disposen de llum des d'ahir diumenge a les tres de la tarda. Tècnics de la companyia es van desplaçar al lloc dels fets per localitzar l'avaria i hi van instal·lar grups electrògens de manera provisional.