El Taller Baix Camp de Reus estrena una nova sala multisensorial

La seva construcci贸 ha tingut un cost de 30.000 euros
Imatge de la nova sala multisensorial del Taller Baix Camp de Reus | Cedida

 

El Taller Baix Camp de Reus ha posat en marxa una nova sala multisensorial equipada amb la tecnologia m茅s avan莽ada del moment. Aquest nou equipament, segons el centre permetr脿 芦millorar la qualitat de vida dels usuaris dels centres ocupacionals禄. L鈥檈spai es fa servir per treballar diferents tipus de discapacitats a trav茅s de l鈥檈stimulaci贸 i la relaxaci贸 i es distribueix en subespais o racons en els quals es potencien els diversos tipus d鈥檈stimulaci贸 com ara la visual, t脿ctil, auditiva o olfactiva.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

La sala est脿 equipada amb tecnologia d鈥櫭簂tima generaci贸, dissenyada i instal路lada per l鈥檈mpresa reusenca especialitzada en sales multisensorials DOIT SISTEMAS MULTISENSORIALES. Aquest nou servei compta amb una terapeuta ocupacional especialitzada en Integraci贸 Sensorial del mateix Centre Ocupacional, responsable d鈥檕rganitzar i desenvolupar les sessions individualitzades amb cadascun dels usuaris, segons les seves necessitats.

 

Segons ha explicat el director general del Taller Baix Camp, Josep R. Nogu茅s, la sala multisensorial 芦t茅 com a objectiu l鈥檈stimulaci贸 sensorial per tal de millorar la qualitat de vida dels usuaris dels centres ocupacionals i treballar el deteriorament f铆sic i mental fruit de l鈥檈nvelliment禄. Aquest equipament es complementar脿 amb la construcci贸 d鈥檜n 芦jard铆 sensorial禄 en un terreny situat al costat de la Llar Masia Roig, que ja han comen莽at a construir els mateixos usuaris del Centre Ocupacional i que es preveu tenir enllestit durant la primavera de l鈥檃ny vinent.

 

La seva construcci贸, que ha tingut un cost de 30.000 euros, ha estat possible gr脿cies al suport econ貌mic de CaixaBank, la Fundaci贸 Roviralta i la recaptaci贸 obtinguda durant la 1a Caminada Solid脿ria que va organitzar el Taller Baix Camp l鈥檃ny passat i que el pr貌xim 17 de novembre comptar脿 la seva segona edici贸. El Taller Baix Camp, que enguany celebra els 40 anys del seu naixement, dona suport actualment a m茅s de 330 persones amb discapacitat intel路lectual i a les seves fam铆lies per a millorar la seva qualitat de vida.