El Taller Baix Camp de Reus estrena una nova sala multisensorial

La seva construcció ha tingut un cost de 30.000 euros
Imatge de la nova sala multisensorial del Taller Baix Camp de Reus | Cedida

El Taller Baix Camp de Reus ha posat en marxa una nova sala multisensorial equipada amb la tecnologia més avançada del moment. Aquest nou equipament, segons el centre permetrà «millorar la qualitat de vida dels usuaris dels centres ocupacionals». L’espai es fa servir per treballar diferents tipus de discapacitats a través de l’estimulació i la relaxació i es distribueix en subespais o racons en els quals es potencien els diversos tipus d’estimulació com ara la visual, tàctil, auditiva o olfactiva.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La sala està equipada amb tecnologia d’última generació, dissenyada i instal·lada per l’empresa reusenca especialitzada en sales multisensorials DOIT SISTEMAS MULTISENSORIALES. Aquest nou servei compta amb una terapeuta ocupacional especialitzada en Integració Sensorial del mateix Centre Ocupacional, responsable d’organitzar i desenvolupar les sessions individualitzades amb cadascun dels usuaris, segons les seves necessitats.

Segons ha explicat el director general del Taller Baix Camp, Josep R. Nogués, la sala multisensorial «té com a objectiu l’estimulació sensorial per tal de millorar la qualitat de vida dels usuaris dels centres ocupacionals i treballar el deteriorament físic i mental fruit de l’envelliment». Aquest equipament es complementarà amb la construcció d’un «jardí sensorial» en un terreny situat al costat de la Llar Masia Roig, que ja han començat a construir els mateixos usuaris del Centre Ocupacional i que es preveu tenir enllestit durant la primavera de l’any vinent.

La seva construcció, que ha tingut un cost de 30.000 euros, ha estat possible gràcies al suport econòmic de CaixaBank, la Fundació Roviralta i la recaptació obtinguda durant la 1a Caminada Solidària que va organitzar el Taller Baix Camp l’any passat i que el pròxim 17 de novembre comptarà la seva segona edició. El Taller Baix Camp, que enguany celebra els 40 anys del seu naixement, dona suport actualment a més de 330 persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies per a millorar la seva qualitat de vida.

"🚌 Busos gratuïts cada 15 minuts per anar al Cementiri de Reus per Tots Sants" "🔴 ÚLTIMA HORA: Aboquen brossa a l'entrada de la seu del PDECat a Reus"