GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tallers gratuïts per a les persones que cuiden malalts crònics i dependents al Centre Cívic Llevant

Es duran a terme durant els mesos de juny i juliol al Centre Cívic Llevant de la ciutat de Reus
Els tallers es realitzaran durant el juny i juliol al Centre Cívic Llevant de Reus | ReusDiari.cat
 

Es tracta d'un cicle de cinc tallers bàsics adreçats a totes les persones que tenen cura de persones amb malalties cròniques avançades en situació de dependència, siguin professionals, familiars o voluntaris. És una iniciativa organitzada per l'Escola de Cuidadors de l'Obra Social «La Caixa», en col·laboració amb la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. Els tallers són gratuïts i es duran a terme els dimarts 4 i 18 de juny i el 2, 16 i 30 de juliol al Centre Cívic Llevant, situat a la plaça Horts dels Canonges, de 18.00 hores a 20.00 hores. 

 

Per a més informació i per a inscriure's als tallers s'ha de trucar al telèfon 977 010 034 de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, l'horari d'atenció és els dimarts i els dijous de 9.00 hores a 14.00 hores. 

 

Planificació dels diferents tallers

  • Dimarts, 4 de juny: Artteràpia, un espai per connectar amb les emocions mitjançant la pintura i la música.
  • Dimarts, 18 de juny: Confort Físic, eines per millorar el benestar físic de la persona cuidada sense descuidar la condició física de la persona que cuida.
  • Dimarts, 2 de juliol: Cuidant al cuidador, recursos d'autocura i una sessió de relaxació i mindfulness.
  • Dimarts, 16 de Juliol: Dol, coneixements sobre el procés de dol, els recursos per a les persones que s'hi troben i els diferents tipus de pèrdua.
  • Dimarts, 30 de Juliol: Confort Emocional, eines de gestió emocional per tal de millorar l'atenció psicoemocional que rep la persona atesa.

 

Millorar la vida de les persones cuidades és l'objectiu d'aquesta iniciativa

L'Escola de Cuidadors té com a objectiu principal transmetre els valors de la cura, posant a disposició coneixements i habilitats necessaris per a promoure una atenció d'excel·lència al final de la vida. És una iniciativa que s'emmarca en el programa per a l'atenció integral a persones amb malalties avançades de l'Obra Social «La Caixa», que pretén disminuir la càrrega emocional i física que suposa cuidar una altra persona. Ho fan proporcionant eines que ampliïn les competències de les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida de la persona cuidada.