Tanca l’editorial de la recent estrenada novel·la del regidor de Cultura de Reus

Daniel Recasens va presentar a inicis d’any la novel·la ‘Una mena de culpa’, de l'editorial Gregal
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, va presentar la novel·la ara fa unes setmanes | Jordi Olària Gras

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, va presentar ara fa unes setmanes la novel·la 'Una mena de culpa' de l'Editorial Gregal. Doncs bé, aquest dijous a la tarda Recasens ha anunciat, mitjançant les xarxes socials, que l'editorial ha decidit plegar. «Per tant, podríem dir que el camí dels culpables ha estat curt però intens en tant que Gregal haurà fet liquidació amb les llibreries i ben aviat el llibre difícilment s'hi podrà trobar», ha explicat l'edil d'Esquerra Republicana.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Tot i la mala notícia, Recasens ha assenyalat que ha pogut «respectar uns quants exemplars» encara que no sap «si guardar-los per a Sant Joan o d'un record dolç». Més enllà d'això, el regidor de Cultura ha enviat un missatge a llibreries, lectors i biblioteques. A les llibreries ha indicat que si algun lector pregunta pel llibre poden facilitar el seu contacte; als lectors que si volen tenir la novel·la que li facin saber i a les biblioteques que pot continuar participant en totes les trobades que demanin.

Finalment, ha donat les gràcies per la confiança a les persones que ja han adquirit la novel·la recordant que «disposeu d'una peça de col·leccionista».

La sinopsi de l'obra de Recasens diu el següent: «A mitjan noranta, tres amics d’infància es retroben a Londres després d’un llarg període de silenci. Dos d’ells conviuen en aquella ciutat on es van instal·lar quan van abandonar els estudis. Atrapats en una edat ni massa jove ni massa adulta, han triat un tipus de vida molt diferent del que havien planejat. En rebre la visita del tercer, que ja ha acabat la carrera i ha començat a establir-se, es reprèn tot un triangle d’emocions, de silencis i veritats a mitges que pensaven que havien deixat enrere, especialment amb la inclusió al cercle de la promesa d’un i la companya d’un altre. 

  

  

Tots ells arrosseguen una culpa que no han acabat de pair, que no saben defugir i que, en certa manera, és el fil que els uneix, molt més que el temps compartit de jocs particulars i música alternativa o els llibres que han llegit. Junts s’enfronten a les pors de no ser allò que esperaven, de fer-se grans, d’aferrar-se a les arrels o deixar-les anar, i cada un se’n sortirà tan bé com pugui».

"🗣 «Hi hauria d'haver una entitat que englobés tot el comerç de Reus»" "👉 Reus disposarà d'una nova eina per millorar la gestió dels impostos"