Tània Verge durant la lectura de la glossa de la Diada de Catalunya del 2019 al vestíbul del Teatre Bartrina de Reus

La nova consellera Tània Verge, pregonera de la Festa Major de Sant Pere de Reus

L'acte s'adaptarà de nou a les restriccions sanitàries

Tània Verge, nova consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, serà la pregonera de la Festa Major de Sant Pere de reus 2021. Va néixer a Reus l'any 1978 i és doctora en ciència política i professora agregada al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. També hi dirigeix la Unitat d'Igualtat i ha fet recerca i investigació sobre partits polítics, parlaments i les relacions de poder de gènere.

La seva trajectòria no només formativa, sinó també professional s'ha desenvolupat en aquest àmbit. A finals de maig es va fer públic que ocuparia la nova conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya per ERC. Anteriorment havia sigut membre de la sindicatura electoral del referèndum de l'1 d'Octubre. No serà la seva primera participació en un acte institucional de l'Ajuntament de Reus.

L'any 2019 va ser l'encarregada de fer la glossa de la Diada Nacional de Catalunya. Una lectura que finalment va haver de fer al vestíbul del Teatre Bartrina a causa de la pluja. Pel que fa al pregó de la Festa Major de Sant Pere d'enguany, s'ha adaptat a la pandèmia. Novament serà sense públic i es podrà seguir a través del web municipal i del canal de YouTube de l'Ajuntament de Reus.