L'estàtua del General Prim ha estat una de les que s'han cobert en el marc de l'acció artística

Tapen les estàtues de Reus en el marc de la lluita contra la sida

La previsió és que l'acció s'allargui fins diumenge, dia mundial de la lluita contra la sida

Diverses estàtues de Reus s'han anat cobrint amb plàstics vermells al llarg d'aquest dimecres, 27 de novembre. Es tracta d'una acció artística i reivindicativa en el marc de la lluita contra la sida —se'n celebra el Dia Mundial aquest diumenge—. Des d'ahir, diversos artistes locals han començat aquesta actuació, que els porta per diferents estàtues del centre de la ciutat.

L'acció també es concretarà en alguns murs, que quedaran pintats de vermell. Tot plegat vol representar la necessitat de protegir la salut, una explicació que, als curiosos que s'aturen a contemplar l'acció artística, els arriba a través dels integrants del col·lectiu que la duen a terme. Amb la participació de l'Ajuntament de Reus, es reparteix un tríptic amb la informació bàsica sobre la sida.

Estàtua Joan Rebull Reus
Estàtua de Joan Rebull a la plaça que porta el seu nom, coberta de plàstic vermell | A.S.

L'escultura de Joan Rebull Al·legoria del mite de Triptòlem, de la plaça que porta el nom de l'il·lustre reusenc, ja va quedar coberta ahir a la nit, i la resta d'estàtues del centre de Reus aniran quedant integrades a l'acció al llarg d'avui. La previsió és que aquestes cobertures quedin a les figures fins diumenge, dia mundial de la lluita contra la sida i, per tant, motiu per dur a terme aquesta campanya.


Comentaris