L'Ajuntament de Reus aprova la Taula de Treball amb el veïnat del barri del Carme

S'estudia la creació d'una quinzena d'habitatges socials al solar d'Incasòl
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el regidor d'Urbanisme, Marc Arza i el president de l'associació veïnal Josep Machado a les obres | Laia Riba

 

L'Ajuntament de Reus i l'Associació de l'Harmonia del barri del Carme han visitat conjuntament les obres d'enderroc a la zona de la plaça de Sant Benet de Reus. El consistori ha remarcat la importància de crear una taula de treball conjunta, tal com havia proposat l'entitat veïnal. D'altra banda, han informat que estan treballant amb Incasòl per crear una quinzena d'habitatges socials. 

Les obres es troben en avançat estat d'execució | Laia Riba

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, juntament amb el regidor d'Urbanisme, Marc Arza i el president de l'Associació de Veïns l'Harmonia del Carme, Josep Machado han presentat avui, 27 de març, la situació de les obres del barri del Carme. L'alcalde ha remarcat la «l'avançat estat que es troben les obres, un projecte molt esperat pel veïnat del barri del Carme».

Taula de Treball entre l'ajuntament i els veïns

D'altra banda, el batlle ha anunciat que finalment es crearà la Taula de Treball conjunta amb els veïns, una proposta que va presentar l'entitat veïnal la setmana passada juntament amb moltes altres iniciatives amb l'objectiu de renovar el projecte d'obres. L'alcalde titlla la taula com una «bona proposta per escoltar als afectats». A més, informen de la voluntat de seguir amb la iniciativa durant quatre anys més.

Els operaris porten tres mesos amb les tasques d'enderrocament | Laia Riba

 

Una quinzena d'habitatges socials

Hi ha zones del barri en procés d'enderroc que són propietat de la Generalitat a través d'Incasòl, en relació a això el regidor Marc Arza ha explicat que estan parlant amb Incasòl per la creació d'habitatges socials. De moment, es preveu que construeixin un edifici amb quinze habitatges socials i a més, Incasòl realitzarà un estudi de demanda d'habitatges a Reus. Aquesta és una de les propostes que va demanar l'associació de veïns a l'Ajuntament

Davant del conjunt d'exigències que el veïnat del barri del Carme va presentar a l'ajuntament en relació al pla d'obres, des del consistori comenten que «el projecte inicial és el que s'ha de realitzar». D'altra banda, el regidor Marc Arza explica que, «tindrem en compte les propostes i no descartem estudiar-les en les taules de treball».

El pla urbanístic del barri del Carme hi preveu tornar a aixecar pisos | Laia Riba

 

Pellicer ha exposat que «s'ha de treballar per trobar un ús a la zona que quedarà enderrocada», ja que de moment «no sabem que hi farem». Es mantindrà el pàrquing de zona blava de la plaça Sant Benet i una de les propostes és la creació de la quinzena d'habitatges socials en mans d'Incasòl. 

També et pot interessar:

"La precampanya per les municipals a Reus ja arriba al menjador de casa" "COM APUNTAR-SE: Obre la convocatòria del concurs de Música Jove Reussona 2019"