L'Hospital Sant Joan posa tauletes a disposició dels pacients per parlar amb les famílies

Les donacions d'empreses i particulars s'han destinat a la nova mesura
Les tauletes permeten fer videoconferències i rebre missatges de suport | Hospital Sant Joan

L'Hospital Sant Joan ofereix tauletes als pacients ingressats per Covid-19 perquè puguin estar en contacte amb les seves famílies. Els aparells s'han adquirit a través de les donacions econòmiques que, aquestes setmanes, han estat fent empreses i particulars. Aquesta mesura se suma a la possibilitat, en casos concrets, que hi hagi un acompanyant presencial a l'habitació de la persona ingressada.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Pacients de Covid-19, en contacte amb familiars per videoconferència

L'aïllament en el qual s'han de mantenir les persones amb Covid-19 per evitar el contagi del coronavirus havia posat moltes traves a les seves famílies. Mantenir-s'hi en contacte s'havia convertit en un repte a superar per part de tots els actors implicats, i no era fàcil trobar-hi solucions segons s'explicava durant les primeres setmanes de l'epidèmia.

Ara, les persones ingressades a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus podran tenir contacte amb les seves famílies a través de les 25 tauletes que el centre sanitari ha adquirit. S'hi ha instal·lat una aplicació gratuïta per poder fer videoconferències, motiu pel qual el servei no té cost. El cost dels aparells s'ha pogut assumir amb les donacions que s'han rebut tant per part d'empreses com de particulars, i que s'havien fet específicament en el marc de l'actual crisi sanitària.

Un altre canal que s'ha habilitat a través de les tauletes és Telegram i, concretament, al canal «de la iniciativa de l’Hospital Tot anirà bé, a prop dels meus, on la ciutadania pot enviar cartes, escrits i dibuixos de suport als pacients ingressats per coronavirus», un recurs que ja suma més de 600 missatges d'ànim.

Un acompanyant, confinat amb el pacient

Una segona mesura per garantir el contacte entre pacients i familiars és la presència d'un acompanyant a l'habitació de la persona ingressada. En aquest cas, es tracta de «casos concrets prèvia valoració per part de l’equip assistencial i d’acord amb els familiars» segons aclareixen des del centre sanitari.

Aquest acompanyant queda confinat durant tot el període d'ingrés com a mesura preventiva davant del risc de contagi. Segons s'explica des de l'Hospital Sant Joan, «ha rebut una molt bona acollida per part dels familiars, ajuda a millorar l’estat anímic dels pacients i afavoreix la seva recuperació a més de donar tranquil·litat a les famílies. 

"🔴 ÚLTIMA HORA: El Trapezi 2020 canvia de dates" "💰 Despesa milionària de l'Ajuntament de Reus per pagar a proveïdors més aviat"