GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Teatre Fortuny destina 36.000 euros a la millora de l'edifici

Es preveu que les obres quedin enllestides abans que comenci l'activitat escènica
El Teatre Fortuny està realitzant tota una sèrie d'obres per millorar alguns espais de l'edifici | CEDIDA

 

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha invertit un total de 23.500 euros en les obres de condicionament i millora dels lavabos d’homes dels diversos pisos que donen a la part del públic, des de la platea fins al tercer pis. L’empresa M. Vilella està realitzant les obres aprofitant que l’activitat del teatre està aturada temporalment durant els mesos d’estiu. El termini acordat per dur a terme aquests treballs és de dos mesos.

Altres actuacions d’arranjament

D’altra banda, durant els mesos de juliol i agost, el teatre està executant diferents actuacions per tal de tenir a punt altres espais de l’edifici i millores en l’equipament escènic. Cal destacar que a l’escenari s’estan fent diversos treballs per millorar i enfortir el terra de fusta, a banda de revisar els sistemes elèctrics de l’espai escènic i dur a terme accions d’arranjament dels aparells d’il·luminació.

 

A més, el Consorci del Teatre Fortuny ha destinat un pressupost de 10.000 euros en l’adquisició d’una nova taula de so que conté tots els components tecnològics que es requereixen i les característiques que avui en dia es necessiten.

 

Tanmateix, s’ha realitzat tota una sèrie de millores i arranjaments en l’espai on se situa el públic del pati de butaques. Aquests manteniments han continuat en les zones del tercer pis, amb un pressupost total de 2.500 euros.

 

S'estan fent diferents actuacions de manteniment a l'escenari | CEDIDA

 

 

Pressupost total destinat al Teatre Fortuny

Finalment, s’ha de tenir en compte que s’ha previst una despesa total de 36.000 euros per a les millores que s’estan fent al Teatre Fortuny. A més, s’estima que totes aquestes obres quedin enllestides el pròxim mes de setembre per tal de començar amb l’activitat escènica.

 

El Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny va ser construït el 1882 impulsat per la burgesia reusenca i motivat per la necessitat que el municipi tingués un teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes. Pels seus escenaris es van realitzar tot tipus d’espectacles, des dels més populars fins a les companyies més importants de l’època, passant per la introducció al món del cinema.

 

L'any 1988 es va tornar a inaugurar el teatre, gestionat pel Consorci del Teatre Fortuny, que formen tres institucions públiques: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. L'edifici té una capacitat per acollir un total de 850 espectadors. A més, dins de l'oferta del Teatre Fortuny s'hi pot trobar una gran varietat d'ofertes com el teatre de text, l’òpera, la música o la dansa.