Reus organitza la jornada «Salva'm» per difondre tècniques i recursos de reanimació

L'activitat es realitzarà el pròxim dilluns, 18 de març, a la plaça del Mercadal
Imatge d'arxiu d'uns tècnics del SEM atenent un ferit | Cedida

 

Diferents entitats participaran en la jornada «Salva'm», una activitat destinada a la difusió i conscienciació de tècniques i recursos relacionats amb la reanimació cardiopulmonar. Aquesta iniciativa està coordinada per la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Reus i es realitzarà el pròxim dilluns, 18 de març, a la plaça del Mercadal de 17.00 hores a 20.00 hores. L'activitat és gratuïtat i està dirigida a tots els ciutadans que vulguin participar-hi.

 

Les activitats que s'hi celebraran giraran entorn de la reanimació 

Una de les activitats més rellevants que es faran serà la interpretació d'una flashmob dirigida per diferents alumnes de diferents escoles de dansa. Sota el lema «Aprèn ballant com practicar el massatge cardiopulmonar», la coreografia recrearà les tècniques de reanimació al ritme de la música i convidaran a tothom a participar en el ball. La coreografia està disponible per a tothom a la plataforma YouTube.

 

Pel que fa a la resta d'activitats, destacar que hi seran presents, com a instructors, diferents membres del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i de l'Associació d'Estudiant de Ciències de la Salut (AECS), que ensenyaran a la ciutadania com s'han d'atendre a les persones que puguin estar patint una parada cardíaca. Una de les tècniques que es donaran a conèixer és la del massatge cardiopulmonar, que s'explicarà d'una manera amena i fàcil de practicar, més concretament, a través del so musical de la cançó «Stayn alive» de grup de música Bee Gees. 

 

Desfibril·ladors arreu de la ciutat

Des de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Reus s'informarà sobre la xarxa de DEA's (desfibril·ladors) que existeix actualment i que està distribuïda per diferents llocs de la ciutat i es donaran detalls i instruccions sobre com utilitzar-los correctament. Actualment, la ciutat de Reus compta amb 17 desfibril·ladors situats al carrer arreu de la ciutat per tal que, qualsevol ciutadà hi pugui tenir accés.

 

El febrer de l'any passat l'Ajuntament de Reus va instal·lar quatre nous desfibril·ladors als mercats de Reus i a la plaça de la Llibertat a l'exterior de les façanes dels edificis perquè estiguin a l'abast de tothom. Aquests desfibril·ladors estan connectats amb el telèfon d'emergències 112 i estan monitoritzats.