Càmera de videovigilància instal·lada a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies de Reus

La tercera fase del pla de videovigilància de Reus, totalment activa

Amb aquestes ja són cinc les zones de Reus amb càmeres | N'hi ha tres més de previstes de cara al futur

Tres zones de Reus ja tenen en marxa les càmeres de videovigilància instal·lades els últims mesos. En alguns casos ja s'havien activat, però segons informa la Guàrdia Urbana, és ara quan en tots tres casos ja estan connectades a la comissaria central de la policia reusenca.

Es tracta de les càmeres col·locades al carrer de la Sardana i la plaça del Comte de Reus, a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies i al carrer de Pròsper de Bofarull. En algunes zones afectades, com la del carrer de la Sardana, podien haver fet, fins ara, un efecte dissuasiu, tot i que els veïns de la zona no l'atribueixen exclusivament a les càmeres.

Tres fases executades, tres zones més previstes

És per aquest efecte dissuasiu que l'Ajuntament de Reus no havia detallat si les que ja s'havien instal·lat estaven operatives o no. Les càmeres eren una reivindicació de la zona de la Sardana, com ho havien sigut també a l'eix dels carrers del Vent i de Jesús fins que es van instal·lar en una fase anterior.

Va ser la segona fase d'un pla que es va posar en marxa a la zona de Mas Abelló coneguda com la de les Verges pels noms dels carrers. Un espai on aquestes càmeres han servit de detonant o de suport per operatius, per exemple, contra delictes relacionats amb el subministrament elèctric.

Tot i que encara no hi ha calendari, sí que se sap on han d'anar col·locades les següents fases del pla de videovigilància de Reus, repartides en tres ubicacions diferents. Es tracta de la plaça de la Cultura de la Pau, al costat de la Biblioteca Xavier Amorós, la plaça d'Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi, i la zona esportiva situada darrere del Santuari de Misericòrdia, la pista del carrer Llorenç Milans del Bosch. Pel que fa a la fase actual del pla de videovigilància, l'ha de culminar l'adquisició d'una unitat mòbil.