GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torna el «Coopera amb Reus», un camp de treball solidari

El projecte també serveix per sensibilitzar els joves sobre la realitat que els envolta
Un total de 24 joves participen amb el projecte «coopera amb Reus» | CEDIDA

 

L’Ajuntament de Reus torna a participar en el camp de treball «Coopera amb Reus», que té lloc del 7 al 21 de juliol. És una iniciativa organitzada per la Direcció General de Joventut i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol. Enguany s’arriba a la sisena edició i compta amb un total de 24 joves d’entre catorze i disset anys.

Així doncs, aquests joves ajuden a millorar les condicions d’habitatge de la gent que més ho necessita. D’aquesta manera, amb aquest projecte, realitzen feines de sensibilització sobre la realitat en què viu una part de la societat.

 

Aquesta iniciativa s'ha realitzat a partir del pla comunitari del Barri Gaudí, gestionat per l'àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la Regidoria de Benestar Social. Els joves que realitzen el camp de treball s’allotgen a l’Escola Mowgli. La proposta s’ha fet a partir del pla comunitari del Barri Gaudí.

 

El projecte està dins del programa d’estiu de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A més, compta amb l’ajuda de professionals de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

 

Camp de Treball «Coopera amb Reus»

Els principals objectius d’aquesta iniciativa són promoure i fomentar els valors de la solidaritat, la participació entre els ciutadans i l’acció per part de la comunitat. Per aconseguir tots aquests punts s’incideix en dos àmbits de treball.

 

Per un costat, es realitzen diferents tasques, com pintar les parets o els sostres dels habitatges per tal de millorar les condicions de vida de les persones amb dificultats. Per l’altre costat, se sensibilitza sobre les necessitats que tenen aquestes persones a través de la solidaritat.

A més, es fan diverses activitats complementàries per tal de saber i conèixer les seves condicions. Així doncs, es realitzen excursions pels voltants per analitzar la flora i la fauna o la ruta del modernisme per aprendre la història del municipi.

 

Fundació Escolta Josep Carol

És una fundació que va néixer amb l’objectiu d’ajudar a enfortir el projecte educatiu d’Escoltes Catalanes a través del suport a la tasca de l’associació i de la creació de projectes, serveis i recursos en l’entorn educatiu.