El Trapezi de Reus organitza tallers per artistes amb el projecte Mar a Mar

Els membres de Mar a Mar – Pirineus de Circ, treballaran els diversos aspectes del circ actual
Una de les taules rodones per a professionals del Trapezi 2018 | Jordi Olària

 

Els artistes del món de circ escalfen motors per un dels esdeveniments més importants del calendari, el Trapezi de Reus. A banda dels espectacles, els professionals del circ tenen una altra cita important amb la iniciativa 'Àrea Professional'. Un espai on els artistes poden intercanviar experiències i reflexions. L'organització ha programat els tallers amb la col·laboració de diferents entitats, com els organitzats pel projecte De Mar a Mar - Pirineus de Circ que es realitzaran divendres dia 10.

 

De Mar a Mar – Pirineus de Circ, un projecte per professionals del circ

De Mar a Mar - Pirineus de Circ és un projecte entre França i el nord de l'Estat Espanyol que acompanya a artistes de circ emergents en les seves activitats artístiques. Porta a cap diverses activitats com la formació de joves, apadrinaments solidaris, investigació del sector i creació d'una xarxa de difusió. Enguany arriben a Reus amb la 23a edició del Trapezi per impartir diversos tallers el divendres 10 de maig, al Centre Cultural el Castell del Cambrer de Reus. 

Els participants abans de començar realitzaran un escalfament sota el nom 'Sentir el risc' amb Alba Sarraute. Una iniciativa on els participants assumiran el risc i la confiança en l'altre, aspectes indispensables de l'activitat de circ. Posteriorment es portaran a cap diversos tallers simultanis 'El circ en moviment', on es treballaran diversos aspectes del circ actual.

La planta baixa del Castell del Cambrer, on es realitzaran les activats | Carla Bergadà

 

Quatre tallers sobre 'El circ en moviment'

La iniciativa es divideix en quatre tallers, el primer 'Metodologies en els processos d'investigació' estarà impartits pel dramaturg Pau Portabella i la directora Virginie Baes. Es treballarà els processos de creació i construcció de la dramatúrgia d'un espectacle a través de la conversa entre dos dramaturgs.

'Taller físic sobre l'acompanyament artístic', un espai on es tractarà el paper de la confiança en el circ. Aquesta classe anirà a càrrec de Gregorio Tochia, membre del Colectivo Terzo Livello i la coordinadora de Studio PACT, Marie Laurence Sakaël.

El tercer taller, 'Bones experiències en les dinàmiques en xarxa' parlaran sobre la importància de la construcció de xarxes i les solidaritats entre els actors, mitjanant les experiències dels artistes Margarida Torguet, Gerardo Ayo i Belén Álvarez. Aquest taller estarà dinamitzat per Núria Pascal, coordinadora d'activitats del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals.

Finalment el darrer taller, 'Què hi ha darrere el catxé?' està recomanat per a companyies emergents. Es tractarà d'aquest tema tabú en el món escènic i com construir un bon catxé darrere de les xifres.

En total quatre tallers, que es requereix inscripció prèvia i que pretén reunir als professionals del sector del circ a banda dels espectacles. A més, també es desenvoluparan altres activtats destinades als professionals.

També et pot interessar:

"AGENDA: Torna la fira 'Camins d'FP' a Reus amb les ofertes de formació professional" "ALERTA: Tensió a Reus entre veïns de Mas Vilanova i un grup de persones conflictives"