Recta final de les obres per al trasllat del CMQ

El trasllat del Centre MQ de Reus a l’antic hospital s'endarrereix fins al març del 2020

El centre mèdic i quirúrgic mantindrà part dels serveis a les instal·lacions actuals de la Clínica Fàbregas gràcies a la pròrroga del contracte de lloguer de l'espai

El trasllat definitiu del Centre MQ Reus a l’antic hospital de Reustindrà lloc durant el primer trimestre del 2020, entre finals de febrer i principis de març. Així ho ha confirmat el regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, després del consell d’administració que ha tingut lloc aquest matí on s’ha signat un nou contracte de lloguer amb la societat Fàbregas-Vallverdú. En un primer moment, el trasllat estava previst per aquesta tardor però segons Subirats les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital s’han allargat i han obligat a endarrerir el trasllat.

Els serveis del CMQ Reus es queden al centre

Tots els serveis del Centre MQ Reus es quedaran al centre de la ciutat després que el consell d'administració hagi pogut prorrogar el contracte de les instal·lacions actuals del carrer Gaudí durant deu anys més. Això farà que s'alteri la previsió inicial de passar tota l'activitat quirúrgica, les consultes externes i l'hospitalització a l'hospital Sant Joan. La resta dels serveis es traslladaran, tal com estava planificat, a les dependències de l'antic hospital de davant del Mercat Central, que s'està rehabilitant. Unes obres que s'havien d'acabar a la tardor però que s'allargaran fins a finals del primer trimestre del 2020.

Subirats no ha concretat l'import del nou lloguer que la societat Fàbregas-Vallverdú cobrarà al Grup Sagessa, l'ens públic de gestió privada de la qual depèn el Centre MQ Reus. Això sí, ha afirmat que serà més alt que el que es pagava ara «però no té res a veure amb la primera pretensió dels propietaris».

El gruix del Centre MQ Reus s'ha de traslladar de les dependències actuals del carrer Gaudí a l'antic hospital del carrer Sant Joan, davant del Mercat Central. El nou espai tindrà més de 2.000 metres quadrats, dividits en sis plantes de 400 metres quadrats cadascuna, i permetrà ampliar la cartera de serveis en especialitats com ortodòncia, odontologia i estètica. Comptarà també amb un espai d’urgències tres vegades més gran que l’actual.

Les obres tenen un cost d’aproximadament 1,5 milions d’euros i en el futur es preveu iniciar una segona fase que permetria acollir la resta de serveis del Centre MQ Reus que ara es quedaran al carrer Gaudí. Un projecte que podria començar més tard del previst inicialment pel fet que amb la pròrroga del contracte hi ha molt més marge de temps per adequar l'espai de l'antic hospital. Subirats ha justificat l'endarreriment de la rehabilitació de l'edifici perquè han aparegut «contingències d'última hora».


Comentaris