El trasllat del transformador elèctric del barri Immaculada de Reus tindrà lloc a meitats d’octubre

Les obres formen part dels pressupostos participatius 2018 i havien de començar el passat mes de juliol
Imatge del transformador elèctric del Barri Immaculada | David Gaitán

 

El projecte de reubicació del transformador elèctric del barri Immaculada es realitzarà a meitats d’octubre. Fonts municipals confirmen que en les setmanes vinents es començaran a fer alguns treballs previs i que el pròxim mes tindrà lloc el trasllat definitiu. Fins ara no s'havien pogut fer les obres per la «gran complexitat» del projecte pel fet que «l’empresa elèctrica i la constructora s’han hagut de coordinar». Cal recordar, que el projecte forma part dels pressupostos participatius 2018 i que en el seu moment es va convertir en una de les propostes més votades. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Les obres van ser licitades a finals del 2018 i a l’abril ja estaven adjudicades a l’empresa Elecnor SA per un import de 146.399 IVA inclòs. El projecte preveu traslladar el transformador a 30 metres de la seva actual ubicació i instal·lar-lo a la plaça del Racó de l’Avi, entre el carrer de l’Església i el carrer de la Immaculada. En la nova ubicació, es col·locarà una tanca que servirà per disminuir l’impacte visual del transformador amb una estructura de tubs metàl·lics. L’espai actual s’enderrocarà i es completarà el buit que deixi. 

Model virtual del nou transformador del Barri Immaculada | TarragonaDigital.com

Els veïns del barri feia anys que lluitaven pel soterrament del transformador

El transformador elèctric del barri Immaculada, va ser motiu de polèmica entre el veïnat de la zona ara fa uns nou anys. Els habitants del barri demanaven el soterrament del transformador, ja que consideraven que era una edificació perillosa. L’Associació de Veïns del barri Immaculada es va mobilitzar per buscar una solució a aquesta problemàtica, i va iniciar una campanya de recollida de firmes a través del porta a porta i per internet, mitjançant una pàgina web. 

Durant els anys 2010 i 2011 es va procedir a la construcció de diferents habitatges i l’esmenat transformador exterior es va quedar al seu lloc original, tot i haver-hi un projecte pel seu soterrament. Al seu moment, l’Ajuntament de Reus va desestimar el trasllat i va determinar incloure’l dins de l’entorn urbà, amb un disseny de grafiti imitant un conjunt de piles. Després de diversos anys de lluita, el projecte va ser aprovat dins dels Pressupostos Participatius 2018

"🍇BONA NOTÍCIA: Reus conserva més de 100 varietats de vinya en perill d’extinció" "🚨ALERTA: Atracament amb el mètode del butron en 2 gasolineres de Reus"