Jordi Cervera surt de l'aigua després de travessar el Golf de Sant Jordi

Jordi Cervera travessa el Golf de Sant Jordi en catorze hores per una causa solidària

El repte s'havia de dur a terme diumenge, però la previsió meteorològica ha fet avançar-lo

Jordi Cervera ha completat la travessia solidària del Golf de Sant Jordi en catorze hores. L'exregidor reusenc s'ha posat a l'aigua als volts de les sis del matí al Far del Fangar, a l'Ampolla, i ha nedat fins a Salou, on ha arribat al Club Nàutic cap a les vuit del vespre.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Desenes de persones l'han rebut a Salou, on visiblement cansat, ha adreçat unes paraules al públic acompanyat per membres de la Fundació Rosa María Vivar, beneficiària dels donatius solidaris. Ha agraït a l'entitat que es prestessin a fer realitat el repte i a tothom que avui ha fet un donatiu o ha comprat el casquet solidar: «Hi ha molta gent que està patint i agraeixo a tothom que avui ha col·laborat».

Després de dos mesos d'entrenament, ha confirmat el que ja sospitava, que la part més dura seria entre Cambrils i Salou. Veure el punt d'arribada, però, ha servit perquè la motivació superés el cansament físic i pogués arribar a la meta. «Un repte que semblava impossible per un ésser humà», ho ha definit Santiago Oliva, patró de la fundació i fill de Rosa María Vivar.

Un nou repte a mar obert

«Però el Jordi Cervera l'ha fet realitat», ha afegit. El repte personal ha comptat amb un caràcter solidari en benefici de la Fundació Rosa María Vivar, que tracta persones amb Alzheimer al centre que té a Reus. L'objectiu solidari era donar visibilitat a la fundació per fer una crida a la població per fer-hi donacions.

A més, s'ha fet un casquet de bany per a l'ocasió que s'ha pogut adquirir per cinc euros, també com a part d'un donatiu. Durant la travessia, Cervera ha comptat amb nedadors de suport per marcar-li la direcció i per fer més lleuger l'impacte de les onades de mar de fons.

Fent pauses curtes cada mitja hora per hidratar-se, catorze hores després d'haver començat a nedar ha arribat al Club Nàutic de Salou. Al món de la natació en aigües obertes se'l coneix com 'el tragamilles de Reus', i és que no és el primer repte d'aquestes característiques que supera.

Els anys 1984 i 1985 va creuar, respectivament, el Canal de la Mànega en deu hores i l'Estret de Gibraltar en tres. El seu palmarès nàutic també compta amb el rècord del món de 24 hores que va assolir l'any 1982 cobrint 88 quilòmetres i 712 metres.

El Golf de Sant Jordi en catorze hores

Prevista inicialment pel cap de setmana, la previsió meteorològica ha fet canviar la data de la travessia, que s'ha dut a terme avui dijous. Més de 44 quilòmetres separen el Far del Fangar de Salou, una distància que Cervera ha nedat acompanyat d'alguns relleus i de persones que l'han seguit una estona quan passava per davant de l'Hospitalet de l'Infant o Cambrils.

Als volts del migdia ha assolit l'equador de la ruta i posteriorment ha enfilat cap a Cambrils, on l'han acompanyat embarcacions del Club Nàutic local. Un acompanyament que també havia tingut a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant amb una embarcació del corresponent Club Nàutic.

Cap a les quatre de la tarda s'ha afegit a la travessia el catamarà Cat Adventure, d'on han saltat alguns nedadors per acompanyar Cervera. Lleugerament per sota de la previsió inicial, Cervera ha acabat completant aquest repte amb algunes molèsties a l'esquena, però amb la satisfacció d'haver-lo assolit.