NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Comença la reforma del passeig de la Boca de la Mina de Reus

Es preveu que les obres durin un any | També es crearà el Parc de les Olors
Comencen els treballs previs de la reforma de la Boca de la Mina | Adrià Morte

 

La reforma del passeig de la Boca de la Mina ha començat aquest matí i, durant tota la setmana, s'hi duran a terme els treballs previs a l'inici de les obres pròpiament dites. Amb dos milions d'euros de pressupost, el projecte contempla reformar el passeig en si, recuperar-hi mobiliari urbà i basses, millorar el drenatge del terra i la il·luminació, i incorporar a la zona diferents innovacions tecnològiques.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquesta primera setmana no es veurà, encara, gaire moviment de màquines o operaris. S'hi duran a terme els treballs previs, és a dir, actuacions com prospeccions geològiques, necessaris per poder-hi executar les obres. De cara a la setmana vinent és quan es preveu que hi entrin les màquines que han de deixar la zona amb una nova imatge i amb un espai nou: el Parc de les Olors.

 

Imatge virtual del projecte del passeig de la Boca de la Mina | TarragonaDigital.com

 

Un pressupost de dos milions d'euros

Les obres es van adjudicar fa quinze dies a l'empresa Valoriza Servicions Ambientales per un import de 2.051.407,36 euros. En aquest primer lot s'hi contemplen dues actuacions diferents, la que ha de posar al dia el passeig —1.562.862,35 euros—, i la que ha de crear-hi el Parc de les Olors —488.545.01 euros—. Quedarà, encara, el Jardí Agrari, que s'executarà com un segon projecte.

 

La meitat de la reforma es finança a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el FEDER, i la reforma del passeig preveu un termini d'execució d'un any. A més de rehabilitar el passeig, també s'hi adequarà una plaça que serveixi de punt d'unió entre diferents espais, un petit escenari i es recuperaran basses d'aigua al llarg del seu recorregut.

 

Imatge virtual del projecte del Parc de les Olors | TarragonaDigital.com

 

El Parc de les Olors

Juntament amb el passeig, el projecte també ha de fer realitat el Parc de les Olors. Es tracta d'un nou espai que s'ha concebut com una zona verda de 10.687 metres quadrats de plantes aromàtiques autòctones. Vinculat al barranc del Molí, el recorreran tres camins visiblement diferenciats i connectats entre si que tindran una zona de descans al final de cadascun d'ells. El termini d'execució d'aquest parc és de cinc mesos.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris
Jordi
Comença la destrossa. Compteu els arbres i veureu com al final de les obres en faltaran més de la meitat. Però tranquils que posaran uns panells tàctils molt cars i molt guais que duraran 2 dies.
Gaietà
Dos milions llançats a la brossa per un projecte sense consens i que ni els veins vam demanar. Ja ens estava bé el passeig de terra per còrrer, passejar el gos o fer qualsevol activitat. Amb 2 milions es podrien haver fet moltes coses i no destrossar una que ja ens anava bé.