Reus viu el Dissabte de Passió amb la V Trobada de Bandes pel centre

L'acte ha arrencat a dos quarts de sis de la tarda des de l'església de Sant Joan

 

Reus ha vibrat de valent aquest dissabte, 13 d'abril, a la tarda, que correspon amb el Dissabte de Passió, és a dir, el darrer abans del Divendres Sant. La capital del Baix Camp ha acollit, pels carrers del centre, la ja tradicional Trobada de Bandes, que aquest 2019 ha arribat a la cinquena edició. Centenars de persones han pogut veure la desfilada, que ha transcorregut pel centre de la ciutat amb inici i final a l'església de Sant Joan.

 

La Trobada de Bandes ha servit, doncs, aquest dissabte, per obrir boca de la banda sonora que s'apoderarà de la ciutat al llarg dels propers dies, amb la irrupció en el calendari festiu i religiós de la Setmana Santa.

 

Aquest dissabte també s'ha celebrat una conferència religiosa

La cinquena edició de la Trobada de Bandes no ha estat l'única activitat de la Setmana Santa reusenca que s'ha celebrat aquest 13 d'abril, coincidint amb la data del Dissabte de Passió. A dos quarts de set de la tarda s'ha celebrat a la parròquia de Sant Bernat Calbó una conferència que duia com a títol 'La Pasqua Jueva', a càrrec de la doctora Isabel Miró.

 

Tot just el vespre d'aquest divendres tenia lloc el pregó de la Setmana Santa a la capital del Baix Camp, en concret a la sala de l’Auditori del Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, a càrrec de Francesc Pardo i Camps, doctor en Medicina, exregidor de l’Ajuntament de Reus i exclavari de la RCPSNSJ de la ciutat.

 

La Trobada de Bandes, prèvia del Diumenge de Rams

Ja de cara a aquest diumenge, a Reus hi ha diversos actes per celebrar el dia de Rams. Són aquests, tal com podeu consultar al programa de la Setmana Santa a la capital del Baix Camp. Les benediccions de palmes i palmons es duran a terme en les diferents parròquies: Sant Pere (plaça de les Peixateries Velles, 12.30 h), Puríssima Sang (11.15 h), Sant Francesc (plaça de la Ràdio, 12.00 h), Sant Joan Baptista (12.00 h), Crist Rei (12.00 h), Sant Bernat Calbó (12.30 h), Immaculada (12.00 h).

 

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatge de la V Trobada de Bandes a Reus, per Àngel Ullate

 

També et pot interessar

"Dulcinea triomfa a la signatura de llibres a la Galatea de Reus" "ALERTA: 2 ferits en un aparatós accident a Reus"