Les Misericòrdies de Reus es troben a l'Ajuntament amb motiu de la Festa Major

Com cada any, i coincidint amb la Festa Major petita, totes les dones amb el nom de la patrona s'han reunit al consistori
Imatge de la Trobada Misericòrdies 2019 que es va fer aquest dilluns, 23 de setembre, a l'Ajuntament en el marc de la Festa Major de Misericòrdia de Reus | Cedida

 

Aquest passat dilluns, 23 de setembre, l'Ajuntament de Reus ha rebut a totes les dones reusenques que tenen el nom de la patrona de la ciutat, Misericòrdia. La Trobada de Misericòrdies ha tingut lloc a les 20.00 hores i, aquest any, celebra la seva XXVII edició. 

 

Aquesta trobada es fa una vegada a l'any i coincideix amb la Festa Major petita de la ciutat, la Festa Major de Misericòrdia i, per retre homenatge a la figura de la Mare de Déu de Misericòrdia, l'Ajuntament de Reus convida a totes les dones que tinguin el nom de la patrona de Reus. 

 

Sembla que el nom de Misericòrdia s'estaria perdent

L'acte s'ha fet al Saló de Plens del consistori i, segons informa l'Ajuntament de Reus, actualment hi ha prop de 540 Misericòrdies empadronades a la ciutat. Tot i això, sembla que no és suficient, ja que ahir, la presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, Misericòrdia Salvadó, va afirmar que fa uns 10 anys que no hi ha cap nena amb el nom de Misericòrdia. A la trobada d'ahir, la Coia més petita era la Coia Ferrús, que té 10 anys, i la més gran era la seva àvia, la Misericòrdia Domènech amb 92 anys. 

 

En aquest sentit, la presidenta Salvadó va proposar de buscar alguna solució per incentivar a les famílies perquè posin Misericòrdia a les seves filles i, en la mateixa línia, l'alcalde Carles Pellicer va deixar anar que el Grup Cultural de Misericòrdies de Reus podria encendre la Tronada de Sant Pere. 

 

A la trobada d'aquest dilluns hi va assistir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i alguns regidors de l'Ajuntament de Reus, com Montserrat Vilella, Teresa Pallarès, Montserrat Caelles, Daniel Recasens i Daniel Rubio. La tradicional Trobada de Misericòrdies se celebra des de l'any 1993, any en què es va commemorar el IV Centenari de l'Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia. 

 

També et pot interessar:

"❗ REUS: Tallen les vies del tren en protesta contra les detencions de la Guàrdia Civil" "💥Com es prepara una Carretillada com la de Misericòrdia?"