Imatge del cartell de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Sant Joan de Reus

L'Hospital Sant Joan triplica la seva UCI, on augmenta el nombre de casos

El govern de Reus manté el missatge de tranquil·litat en relació a la capacitat de l'equipament

L'Hospital Sant Joan té els recursos necessaris per fer front a la situació actual i futura de l'epidèmia del coronavirus. Aquest és el missatge que vol transmetre el govern de Reus, que ha anunciat que s'ha triplicat la capacitat de l'UCI del centre sanitari on, de fet, ha crescut un 25% el nombre de casos que hi ha ingressats per Covid-19.

El regidor de Salut i Ciutadania de Reus, Òscar Subirats, ha lamentat i transmès el condol del consistori per les tres morts que la Covid-19 ha provocat al Sant Joan, un missatge que també ha transmès l'alcalde, Carles Pellicer, durant la compareixença de premsa d'avui. Ha repetit que l'Hospital està preparat per un possible increment del nombre de casos i ha detallat de quina manera s'estan reorganitzant també els recursos del Centre Mèdic Quirúrgic —l'antiga Clínica Fàbregas—.

El CMQ tanca urgències i rep cirurgia i sociosanitari

Segons ha explicat el regidor, des de dijous passat s'ha ocupat la planta que el CMQ utilitzava a l'Hospital Sant Joan. En paral·lel, l'activitat ordinària de cirurgia i sociosanitari del centre hospitalari es traslladen al carrer de Gaudí, a les instal·lacions del CMQ. Aquest mateix dilluns, ha detallat, ha començat el trasllat de la quarantena de pacients sociosanitaris.

«Les urgències del carrer de Gaudí es tanquen i tots els seus professionals s'han traslladat a l'Hospital Sant Joan de Reus», ha seguit Subirats. «Al CMQ hi queden les activitats de sociosanitari i els metges de capçalera que donaven servei a les mútues públiques». La idea amb la qual es treballa actualment és donar cobertura a tots els casos de Covid-19 a l'Hospital Sant Joan; «permet donar cabuda a molta gent, ja hem aplicat un pla de contingència per triplicar la capacitat de l'UCI».

Tal com ja s'havia anunciat, sense que s'hagi treballat de manera concreta, o almenys sense que es vulgui anunciar, es tenen en compte els hotels de la ciutat per si cal traslladar-hi persones en quarantena. Segons Subirats, el que s'estudia és «poder passar la convalescència als establiments hotelers, on també es podria donar servei als professionals que s'hagin de quedar en quarantena».

En concret pel que fa a la convalescència, fa referència al període de dues setmanes que ha de passar qualsevol persona quan se li dona l'alta després d'haver superat el coronavirus. Durant aquest període, i tot i haver-se curat, la persona encara pot encomanar-ho, motiu pel qual se'ls decreta la quarantena posterior.


Comentaris