Un usuari de RENFE agredeix un vigilant a l'estació de trens de Reus

L'agressor anava sota els efectes de les begudes alcohòliques
Imatge del moment on l'agent de vigilància redueix a l'agressor | Cedida

 

A l'estació de tren de Reus, ahir dilluns 15 d'abril, passat dos quarts de dotze de la nit un home va començar increpar a un dels vigilants de l'empresa ferroviària i finalment el va agredir. Com a resposta, el vigilant va reduir a l'agressor i finalment va passar a disposició dels Mossos d'Esquadra. Aquest acte se suma als que constantment els vigilants pateixen per part dels usuaris de tren.

Estació de Tren a Reus, on van passar els fets | Miguel Cabrerizo

 

Agredeix a un vigilant de Renfe

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, l'agressor d'origen marroquí presentava greus indicis d'anar sota els efectes de les begudes alcohòliques. L'home en qüestió va començar a increpar i insultar en repetides ocasions tant als usuaris de Renfe com posteriorment als vigilants. Finalment l'home li va donar un cop a la mà al vigilant mentre estava al vestíbul de l'estació de trens reusenca.

Els Mossos d'Esquadra el van identificar

Davant els fets, l'agent de seguretat va reduir a l'home i ràpidament van avisar als Mossos d'Esquadra. Els agents van identificar a l'autor dels fets per una presumpta agressió lleu. Finalment, l'agressor no va ser detingut, ja que no es va presentar cap denuncia.

Els vigilants de Renfe a Tarragona han reclamat aquest matí més protecció laboral i un plus salarial de perillositat. | ACN

 

Els vigilants de seguretat de RENFE reclamen millores laborals

El passat dijous 11 d'abril, els vigilants de seguretat de Renfe a Tarragona es van manifestar exigint un plus salarial de perillositat de 400 euros i més mesures de protecció. Una trentena de treballadors es van reunir amb pancartes i cartells davant de l'estació de tren de Tarragona, per rebutjar la situació laboral que pateixen.

Una trentena de vigilants de seguretat de Renfe s'han concentrat aquest matí al davant de l'estació de Tarragona. | ACN

 

Agressions diàries

El sindicat STR assegura que les agressions als vigilants les pateixen «diàriament». Concretament, han detallat que 7 dels 32 efectius de la zona han hagut d'agafar la baixa mèdica amb motiu de les lesions produïdes per les agressions dels usuaris. Segons el col·lectiu, la majoria d'agressions s'haurien produït en les darreres setmanes. 

"AGENDA: La trobada d'autors locals dóna el tret de sortida al Sant Jordi de Reus" "NOVETAT: Obren un equipament turístic sobre vermut i vi a Reus"