Usuaris dels Centres Cívics reusencs descobreixen la recuperació de la Boca de la Mina amb una caminada

L’Ajuntament vol revalorar el passeig «a partit de la memòria col·lectiva de la ciutadania»
Usuaris dels Centres Cívics reusencs, avui dimecres a la Boca de la Mina | Cedida

 

 

La xarxa municipal de Centres Cívics de Reus ha organitzat avui dimecres, 22 de maig, una caminada pel passeig de la Boca de la Mina, oberta als usuaris d’aquests equipaments. La passejada, programada per tal de mostrar i divulgar el projecte de recuperació urbanística de l’espai, s’emmarca en la proposta municipal de recuperació de la Boca de la Mina a través de la memòria col·lectiva.

 

Amb aquesta activitat, els Centres Cívics repeteixen l’experiència ja impulsada per altres serveis municipals, com ara el d’Esports o Salut Pública. Durant la visita guiada, s’ha explicat el projecte de rehabilitació de l’espai i s’ha animat els participants a fer fotografies i a relatar vivències relacionades amb el passeig.

 

 

 

Un projecte reusenc de memòria col·lectiva

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa aquest projecte amb la voluntat de revalorar el passeig «a partir de la memòria col·lectiva de la ciutadania» i ja s’ha iniciat una campanya de participació a través de la web del projecte —bocadelamina.reus.cat— i a les xarxes socials —amb el ‘hashtag’ #BocadelaMina.

 

Segons el consistori, mitjançant d’aquestes eines digitals, tothom qui vulgui podrà explicar «la seva vinculació amb el passeig en primera persona», sigui amb records o experiències relacionades amb l’espai, o aportant fotografies antigues, actuals o d'altres documents. Tots els materials reunits serviran de base per a futures actuacions amb aquest mateix objectiu, que no és altre que il·lustrar la memòria col·lectiva de la Boca de la Mina i de la ciutat.

 

 

També et pot interessar:

"COMPARTIU: Li roben la bicicleta de 6.000 euros a la Gran Fondo la Mussara - Reus" "ELECCIONS: Ara Reus proposa fundar la Casa dels Elements Festius"