Comerciants i Ajuntament de Reus tanquen una campanya de Nadal «d'èxit»

Tant el consistori com els botiguers asseguren que el model és l'ideal i aposten per mantenir-lo

Més visitants, més vendes i més activitats; amb aquests elements es valora la campanya comercial de Nadal de Reus, que es tanca amb un balanç positiu per part de tots els implicats. «Aquest model de campanya és un model d'èxit i s'ha consolidat; la ciutat s'ha omplert de gent», sentencia Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

Més visitants a Reus durant la campanya de Nadal

Des del govern local s'han facilitat les dades amb les quals justifiquen aquest balanç positiu una vegada s'ha donat per tancada la campanya. Es basen en indicadors com els aparcaments municipals, que han rebut un 14,18 % de cotxes més que durant la campanya del 2017. També serveix de referència els punts wifi municipals; entre el 23 de novembre i l'1 de gener haurien passat pel centre de la ciutat un 45,64 % més de persones que ara fa un any.

L'extrapolació que es fa és que el 60 % de les persones tenen el wifi del mòbil obert mentre passegen pel carrer. Els 12 punts d'internet obert de l'Ajuntament registra cada vegada que passa algun mòbil amb el wifi obert per la seva àrea d'influència. Amb aquest mètode s'ha detectat que el dia de major influència a Reus va ser el 22 de desembre, amb 81.000 persones passejant pel centre de la ciutat.

Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum
Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum | Laia Solanellas

 

Pel que fa a la pista de gel, una de les atraccions principals d'aquesta campanya, hi han passat 14.427 persones, una xifra que és un 8,3 % superior a la de l'any 2017. A més, però, també l'han utilitzat de manera gratuïta més de 1.626 infants de les 28 escoles de Reus.

Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum
Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum | Laia Solanellas

 

En una línia també positiva s'han pronunciat, aquesta tarda, els representants de les entitats comercials locals. En el seu cas, asseguren que ha estat una campanya positiva pel que fa a les vendes. Àlfred Pitarch, president d'Unió de Botiguers, explica que «alguns comerços han assolit un nivell de vendes similar al de l'any passat, uns quants han assolit una xifra una mica més alta, però en termes generals, positiva». Pitarch fa èmfasi en la situació de financera de les famílies de Reus; «malgrat aquest context econòmic encara no és favorable al consum, el nostre client ha continuat confiant en nosaltres».

La despesa es converteix en 'reuros' i en butlletes per participar en el sorteig
Imatge de les butlletes de la campanya 'A Reus x2'   | Cedida

 

La campanya 'A Reus x2' supera les expectatives

Gemma Molner, presidenta d'El Tomb de Reus, assegura que «ha sigut una campanya orquestrada a tres bandes; la valoració global de la campanya és més que satisfactòria, superant amb escreix les expectatives que teníem». Fa referència a la campanya comercial 'A Reus x2', organitzada des d'El Tomb de Reus, la Unió de Botiguers i el passeig comercial El Pallol. Aquesta campanya ha repartit 7.200 euros en nou premis diferents.

La iniciativa permetia als clients que hi participaven guanyar vals de compra pel doble del valor que havien gastat al comerç local. Segons Molner, les dades que tenen en haver acabat la campanya són que s'han lliurat, des de més de 280 negocis, més de 40.000 reuros, que corresponen a 850.000 euros gastats per part només dels participants, en aquests establiments. La valoració dels integrants d'aquestes entitats fa pensar que aquest model de campanya comercial es repetirà, i és que un 80 % dels negocis n'ha quedat satisfet, i un 65 % considera que seria bo tornar-la a posar en marxa durant la campanya de Nadal del 2019.

Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum
Reus viu un Nadal ple d'espectacles i llum | Laia Solanellas

 

La capitalitat comercial de Reus

Pau Salvadó, president del passeig comercial El Pallol, ha explicat que està en contacte «amb companys d'altres ciutats catalanes d'una mida similar a Reus i amb una tradició comercial important, i tots em deien 'a Reus l'heu salvat molt bé, la campanya'». Assegura, de fet, que recull la percepció «que allò que de vegades es discuteix de si som referents o perdem part de la capitalitat comercial... em sembla que estem en un bon moment, sense caure en l'autocomplaença, crec que estem fent bé les coses».

La Fira Centre Comercial incrementa els visitants

Per al Centre Comercial La Fira, la campanya de Nadal ha estat també positiva. Mayte Forján, gerent del centre, ha afegit que, en el seu cas, també «s'ha traduït en un increment d'afluència d'un 4,2 % durant aquesta campanya de Nadal». Considera que es manté la tendència que, segons la gerent, La Fira registra des que va obrir, d'anar incrementant, any rere any, el nombre de visitants.

El sector comercial de Reus valora positivament la campanya de Nadal 2018
El sector comercial de Reus valora positivament la campanya de Nadal 2018 | Jordi Olària Gras

 

La clientela dels Mercats es rejoveneix

Pel que fa als Mercats Central, del Carrilet i dels Marxants, el seu portaveu Ildefons Vidal ha afirmat que s'han fet gairebé el doble d'activitats en el marc de la seva campanya de Nadal, des de tallers de cuina, reciclatge o màgia, fins a actuacions musicals. Els mercats de Reus, a més, han detectat «un relleu generacional i client nou», en concret, de franges d'edat joves.