Els veïns de Mas Vilanova de Reus, en peu de guerra contra Flores i l'Ajuntament

La gestió del tancament de dues places del barri desencadena la polèmica | Els veïns qualifiquen el consistori d'incompetent i parlen de «presa de pèl»

En un principi, les places de la Festa Major i del Seguici Festiu, als jardins de Mas Vilanova de Reus, haurien d’estar ja tancades. Així ho va determinar la voluntat popular, a través dels pressupostos participatius, i d’aquí se’n deriva el compromís del consistori, que hauria d’haver dut a terme les obres durant el 2018, segons denuncien els veïns de Mas Vilanova.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les queixes veïnals per l’estat i la seguretat dels jardins —denuncien  tràfic de drogues, prostitució i «homes grans masturbant-se» en públic, entre d’altres conductes— han arribat a les orelles de l’alcalde, Carles Pellicer, que va comprometre’s a agilitzar les obres. Dilluns, 14 de gener, l’empresa encarregada del tancament de les places «va començar a prendre mides», ha apuntat els veïns.

Només es licita el tancament d'una plaça

Precisament, ahir dimarts, 15 de gener, la Junta Directiva de l’Associació de Veïns i Veïnes de Mas Vilanova va reunir-se amb el batlle reusenc que, diuen, «ens comunica que únicament s’ha licitat el tancament de la plaça de la Festa Major». Segons les explicacions de Pellicer, així es va transmetre des de la regidoria de Participació, arran de l’èxit i la concreció de la proposta als pressupostos participatius.

Imatge dels residus a la plaça de la Festa Major de Mas Vilanova | Cedida

 

Aquest fet, denuncien els veïns, suposarà ara una nova licitació, cosa que «endarrerirà el procés de tancament d’aquesta plaça força mesos». Tancar una sola plaça, expliquen, «implica traslladar el problema a la plaça oberta i condemnar-la a mesos de ‘botellón’, aldarulls i altres actituds incíviques per les quals es demanava el tancament».

Els veïns parlen de «presa de pèl»

Davant d’aquesta situació, des de l’associació veïnal de Mas Vilanova ja han qualificat la gestió de l’Ajuntament de Reus com a «presa de pèl» que evidencia, d’una banda, «la seva incompetència» i, de l’altra, «la seva total i absoluta falta de ‘feeling’ amb el moviment veïnal de la zona». «Aquesta nova errada de l’Àrea de Participació no hauria de perjudicar els veïns i veïnes que van votar i confiar en el procés participatiu», han apuntat.

A més, els veïns i veïnes de Mas Vilanova han carregat durament contra la regidora de Participació, Montserrat Flores, de qui, davant de la licitació del tancament d’una sola plaça, han expressat que «no sabem si atribuir-ho al profund desconeixement de la regidora Flores del nostre barri o, seria encara pitjor, no saber distingir entre la plaça del Seguici Festiu i la de la Festa Major i pensar que són la mateixa cosa i, per tant, la mateixa plaça».

Amb tot això, l’Associació de Veïns i Veïnes de Mas Vilanova ha convocat per divendres, 18 de gener, una reunió urgent «per tal de valorar la situació i adoptar, si s’escau, les accions adients».