EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

Els veïns del barri Sant Josep Obrer de Reus lamenten la pèrdua progressiva de serveis

Actualment hi ha més de 30 locals buits | L’Associació de Veïns I de Maig demana que el consistori faci accions per dinamitzar el comerç del barri
Actualment hi ha més de 30 locals buits al barri Mas Pellicer | Redacció

 

Tot i tractar-se d’una zona amb un gran potencial, amb l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, la Facultat d’Empresa i Economia i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura ben a la vora, el barri de Sant Josep Obrer està patint el tancament de diversos establiments comercials. A hores d’ara hi ha més de 30 locals buits i tal com explica el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, això perjudica al prop de 5.500 persones que viuen al barri, que veuen com es queden sense serveis bàsics. El líder veïnal assegura que això obliga a molta gent gran i amb mobilitat reduïda a desplaçar-se si vol anar a comprar. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

A hores d’ara, tal com indica Navas, només hi ha una carnisseria, un supermercat petit, i diversos bars. Actualment, també hi ha un gran supermercat que tancarà les seves portes a finals de mes per traslladar-se a un nou local més gran a la carretera de Salou. A més, el president de l’Associació de Veïns I de Maig explica que CaixaBank també va tancar la sucursal del barri, fet que ha perjudicat molts veïns i veïnes que anaven a fer diàriament les seves gestions al banc.

 

«El que m’emprenya és que l’Ajuntament ha de vetllar pels veïns i els barris i en aquest cas no es manifesta i no diu res», comenta Navas, qui demana accions per dinamitzar els comerços del barri. Segons el president veïnal el motiu pel qual els comerços abaixen la persiana és degut a diversos factors. Entre aquests destaquen, els preus dels lloguers, la difícil competència davant grans supermercats amb preus més competitius i «la inseguretat i la deixadesa» que, segons indica Navas, pateix el barri. 

 

Imatge exterior d'un establiment tancat al barri Mas Pellicer | Redacció

 

Exemple de la inseguretat és que diverses empreses que es dediquen a fer servei a domicili no es disposen a treballar en tota la zona de Sant Josep Obrer. Eduardo Navas lamenta que les patrulles policials tant de Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana apareixen molt poc pel barri i que els veïns i veïnes se senten «abandonats» pel consistori. 

 

Sense llum al barri Mas Pellicer durant mig any

Eduardo Navas també ha posat el crit al cel davant la manca d’il·luminació que arrossega des de fa temps la zona del Mas Pellicer. Actualment, hi ha una cinquantena de punts de llum trencats als porxos dels edificis del Mas Pellicer fet que provoca que cada nit el barri estigui a les fosques. «Això fa que proliferi la inseguretat, les ocupacions i l’incivisme», explica Navas. «Jo no he vist a Reus cap carrer sense llum. Volem una solució o ens veurem obligats a fer una manifestació», ha assegurat el president veïnal. 

 

El passat 25 de juliol, es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament de Reus, la Federació d’Asssociacions de Veïns de Reus, l’Agència de l’Habitatge a Tarragona i membres de l’Associació de Veïns Primera de Maig. Fruit de la trobada, el consistori va adquirir el compromís d’estudiar la variabilitat de canviar el sistema d’il·luminació i instal·lar fanals d’alçada a les places en lloc de seguir renovant els llums dels porxos trencats.

 

El barri Mas Pellicer té més de 50 punts de llum trencats | Redacció

 

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament adopta aquest compromís, tal com indica Eduardo Navas. Malgrat això, el consistori va explicar a la reunió que no s’havia pogut fer abans l’estudi per la manca d’un pressupost aprovat durant el darrer tram del mandat passat.

 

Problemes de neteja

Per una altra banda, Eduardo Navas també ha explicat que el barri és objecte de constants actes incívics i que «no hi ha ningú que vetlli per a que es compleixi l’ordenança de civisme». Per exemple, assegura que cada matí els carrers apareixen plens de brutícia.