GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

A la Vella Quaresma de Reus ja li falta una cama

A l'acte, hi han assistit diverses escoles de la ciutat i s'allargarà fins al 17 d'abril
Aquest matí les escoles de Reus han assistit a l'espectacle per tallar la primera cama a la Vella Quaresma | TarragonaDigital

 

 

Avui divendres, 8 de març, s'ha celebrat el tradicional espectacle per tallar la primera cama a la Vella Quaresma de Reus. A l'acte hi han assistit diferents escoles de la ciutat. Les regidories de Cultura i d'Ensenyament i Política Lingüística són les encarregades de promoure aquesta activitat entre els centres educatius, per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari tradicional

 

L'espectacle ha comptat amb diverses sessions, que s'han fet durant el matí a les Peixateries Velles de Reus, per a les diferents escoles. La primera sessió ha estat protagonitzada per Eloi Romañá, autor de la il·lustració de la Vella Quaresma d'aquest any, i també hi han assistit dos representants del departament de Brigades de l'Ajuntament de Reus, encarregats de serrar la primera cama.

 

En aquesta primera activitat hi han assistit les escoles La Salle i Rubió i Ors. Durant el dia d'avui, al llarg de totes les representacions que s'han fet aquest matí, hi han assistit més de 2.500 nens i nenes d'escoles i llars d'infants de la ciutat de Reus. 

 

 

 

L'espectacle no s'acaba avui

La representació es fa cada divendres de Quaresma, a les 10.00 hores a les Peixateries Velles de Reus, i està acompanyada de música i festa. Cada setmana se li anirà serrant una cama a la Vella Quaresma fins que no n'hi quedi cap; això serà el dia dimecres 17 d'abril, que coincideix amb el dimecres de Setmana Santa, a les 12.00 hores.

 

Cada setmana diferents membres d'entitats locals, artistes del món de la música o del teatre i representants de la cultura popular aniran tallant les cames de la Vella Quaresma. 

 

Història del conte de la Vella Quaresma

L'espectacle està protagonitzat per Xavi Picarols, interpretant el paper del 'Carni', un personatge fanàtic del Carnaval que es nega a acceptar que la festa i la rauxa ja s'ha acabat i no tornarà fins a l'any que ve.

 

A banda de l'espectacle que es fa a la ciutat de Reus, la Quaresma és una tradició del calendari cristià que a Catalunya es representa gràficament amb la imatge de la Vella Quaresma. És un període de reflexió i penitència abans de la Pasqua i després de la festa de Carnaval, és a dir, enguany, entre el 6 de març i el 18 d'abril. Fins llavors, la Vella Quaresma estarà penjada a les Peixateries Velles.

 

 

Et pot interessar: